Finanţatorul echipei de liga a doua Farul Constanţa, Ciprian Marica, spune că va face tot ce depinde de el ca echipa de la malul mării să se lupte la promovare în sezonul următor, dar recunoaşte că acest obiectiv nu este unul uşor de îndeplinit, clubul neavând încă un buget, dar va conta pe sprijinul autorităţilor locale, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciprian Marica a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii clubului trebuie să realizeze un proiect şi un buget cu care să vină în faţa primarului Constanţei şi a Consiliului Local.

“Revin în sarcina noastră de a construi un proiect şi un buget cu care să venim în faţa primarului, a consilierilor şi de a încerca să îi convingem că planul şi proiectul nostru este unul sustenabil, unul realist. Toate lucrurile revin în sarcina noastră, cât de repede ne vom mişca. Mă bucur încă o dată de susţinere şi vă asigur domnule primar şi pe toţi constănţenii de transparenţă, de profesionalism şi de cele mai bune intenţii pentru comunitate şi pentru Constanţa. Mă gândesc că pe site-ul Farului permanent să aveţi la dispoziţie toate informaţiile, în primul rând pe partea financiară, ca toate lucrurile decurgă normal şi să nu există dubii”, a afirmat Marica.

El spune că va face tot ce depinde de el ca Farul să se lupte la promovare, dar recunoaşte că va fi greu, având în vedere că multe echipe de liga a doua s-au reunit şi au deja un lot format. “Dacă mă întrebaţi ca şi susţinere, ca şi dorinţă îmi doresc clar să joc cu Farul şi să reuşesc ca acest proiect să fie unul de succes, să jucăm la anul în primul eşalon, în prima ligă, dar totodată vreau să fiu realist. Multe echipe s-au reunit deja, au un lot format, au început deja pregătire. Voi face tot ceea ce depinde de mine ca FC Farul Constanţa să se lupte la promovare, să avem o echipă solidă, cu jucători ambiţioşi, jucători care să facă cinste Constanţei şi renumelui Farul Constanţa”, a explicat Marica.

El a mai afirmat că sezonul recent încheiat a fost unul greu pentru Farul şi că mai sunt anumite restanţe salariale pe care le va rezolva în scurt timp.

“A fost un sezon greu, foarte greu, însă lucrurile nu au stat atât de rău la Farul. Adică să ne aducem aminte că Farul a făcut deplasările cu avionul. Nu ştiu câte echipe din liga a doua au făcut deplasările cu avionul şi au stat de fiecare dată atât la Constanţa, cât şi în deplasare la hotel de patru stele. Sunt nişte lucruri care au fost exagerate. Farul a avut şi va avea condiţii. Faptul că au fost şi sunt nişte restanţe salariale este foarte adevărat, însă pe care mi le-am asumat, nu le-am putut rezolva în cel mai scurt timp însă vă asigur că nimeni la Farul nu a avut restanţe salariale de 3 luni, cum se întâmplă în fotbalul românesc. Aceste datorii care sunt le voi duce la zero pentru a avea un start de sezon aşa cum trebuie din toate punctele de vedere”, a spus finanţatorul clubului Farul Constanţa.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, prezent la conferinţa de presă, a spus că municipalitatea va susţine Farul Constanţa în următorul sezon, dar obiectivul pentru sezonul viitor va fi stabilit de către conducerea clubului.

“După ce se va depune proiectul de către FC Farul, veţi vedea concret sprijinul acesta. Obiectivele clubului nu le stabilesc eu şi le stabilesc ei, şi le asumă într-un proiect, acest proiect se evaluează şi se include într-un contract. Nu stabileşte primarul dacă se promovează sau nu. Ca locuitor al municipiului Constanţa, da, mi-aş dori să văd o etapă de Liga Naţională între FC Farul şi Viitorul, etapă europeană la Constanţa, dar obiectivele şi le trasează singuri, ei ştiu mai bine ce pot şi ce nu pot”, a explicat edilul.

El a precizat că în ultimii ani infrastructura bazei sportive Farul Constanţa s-a degradat.

Din momentul în care domnul Bosînceanu (n.r. fostul finanţator al echipei Farul) a plecat de la club, lucrurile la nivel de infrastructură s-au degradat accelerat. Astăzi cel mai bine din toată baza sportivă de acolo arată punctul de transformare de energie electrică, restul este totul, să vorbim cu onestitate, praf. Pentru că a fost o insolvenţă, pentru că a fost aşa un fel de ne facem că nu vedem, cum în loc să se investească în infrastructura sportivă, a apărut spălătorie pe care mă mândresc că am demolat-o, un service, parcări”, a explicat Decebal Făgădău. El a explicat că municipalitatea va investi pentru buna funcţionare a stadionului, dar şi în spaţiile anexe bazei sportive.

Primarul a transmis şi un mesaj către sportivi şi personalul tehnic care doresc să vină la malul mării, spunând că la Constanţa gâlceava s-a terminat şi există stabilitate.

“Vreau să adresez un mesaj de încredere pentru sportivi şi pentru personalul tehnic. Gâlceava la Constanţa s-a terminat, veniţi este linişte, este stabilitate, oricine vrea să construiască să îşi facă un nume sau să îşi conserve un nume, la Constanţa o poate face liniştit. Vremurile de reaşezare s-au terminat. Acum este teren propice pentru construcţie”, a mai spus primarul Constanţei.

Farul Constanţa a încheiat sezonul trecut pe locul 14 în liga a doua, având 47 de puncte.