România U21 se pregăteşte de al doilea meci din grupa C a Campionatului European din Italia şi San Marino, contra Angliei, vineri, de la ora 19:30. Aidy Boothroyd, selecţionerul englezilor, a declarat la conferinţa de presă că tricolorii se vor mulţumi, probabil, şi cu o remiză, informează Mediafax.

Aidy BoothroydFoto: thefa.com

Englezii vin după o înfrângere în prima rundă. Trupa lui Aidy Boothroyd a pierdut dramatic contra Franţei, scor 1-2, cu un autogol venit în minutul 90+5. La conferinţa de presă au participat Boothroyd şi atacantul Dominic Calvert-Lewin, iar selecţionerul a anunţat că va face mai multe schimbări în ofensivă. De asemenea, britanicul a făcut o declaraţie care a stârnit o reacţie imediată din tabăra României.

"Cred că voi face schimbări în ofensivă faţă de primul meci, am multe variante la dispoziţie. Va fi nevoie de inspiraţia tuturor pentru a ne impune. Respectăm România, dar vom face tot pentru a o învinge. Am fost foarte impresionat de spiritul ei de echipă. E un adversar dificil care, probabil, se va mulţumi şi cu un rezultat de egalitate", a declarat selecţionerul Angliei U21.

Departamentul de comunicare a replicat prompt, scriind un mesaj pe site-ul FRF pentru naţionala Angliei, aducând aminte de performaţa tricolorilor din primul meci, scor 4-1, contra Croaţiei: "Mr. Boothroyd, nu e chiar aşa, venim să învingem Anglia. Şi selecţionerul croat şi-a dorit un stadion plin cu români, l-a avut…"

Clasamentul grupei C:

1. România (4-1) 3 puncte

2. Franţa (2-1) 3

3. Anglia (1-2) 0

4. Croaţia (1-4) 0

Programul grupei C:

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)