​Invitat la Gsp Live, Costel Câmpeanu (fost portar al Gloriei Bistrița) a dezvăluit cum stăteau lucrurile în celebra Cooperativă. Câmpeanu a recunoscut că a luat parte la mai multe meciuri trucate, partide în care încerca cum putea să evite întâlnirea cu mingea: "Eu plonjam într-o parte, dădea peste mine. Sau plonjam mai repede cu o fracțiune, două, de secundă ca să încerce o execuție".

Costel Campeanu, in vremea in care se afla in poarta Gloriei BistritaFoto: Captura YouTube

Cunoscut drept "Burebista" pentru longevitatea în campionatul intern, Câmpeanu a scos la iveală cum se făceau celebrele blaturi în epoca de aur a Cooperativei din Liga 1.

Cum se făceau reciprocitățile

"Nu era comod. Ca să fiu sincer a fost vorba de reciprocitățile alea care nu erau bune. Te scoteau dintr-o formă sportivă bună pe care o aveai. Aveam posibilitatea să prind și eu echipa națională, mă sunaseră, erau cu ochii pe mine după ce apărasem foarte bine. Venea câte un meci din ăsta și se ducea totul" - Costel Câmpeanu.

Nu ieșea mereu totul ca la carte

"Am pățit-o cu o echipă care se bătea la campionat. În tur, erau într-o situație grea. Nea Jean (n.r. Jean Pădureanu) i-a înțeles, noi eram pioni. Noi i-am spus că nu e bine, că ne scotea din priză. După meciul ăsta (1-1, la Bistrița), i-am zis lui nea Jean: «Nea Jeane, dacă mai vii cu chestii din astea, îți spun sincer că nu mai particip la joc. Bagă pe cine vrei». El a zis: «De ce?». I-am zis: «În tur i-ai lăsat să trăiască». Acum ajunseseră pe acolo, pe primele poziții, noi avuseserăm un an slăbuț, ne cam chinuiam să nu picăm.

La meciul retur, au venit. Am zis și noi: «Bă, a fost o vorbă. Nu o mai respectăm acum? Nu se mai face?». Ei: «Păi, nu!». Ei erau pe cai mari, noi dacă pierdeam jocul ăla retrogradam. Am dat drumul la câini, am câștigat jocul, au ratat și un 11 metri, l-am apărat" - Costel Câmpeanu, la Gsp Live.

Cum primea golurile când era vorba de un meci trucat

"Și cei din teren, băieții din fața mea, nu erau concentrați la joc. Încercam niște lucruri din astea, un dribling în plus, venea și îți fura mingea și atunci scăpa singur cu mine. Eu plonjam într-o parte, dădea peste mine. Sau plonjam mai repede cu o fracțiune, două, de secundă ca să încerce o execuție. Asta se întâmpla, dar nu mai erai concentrat la joc" - Costel Câmpeanu.

Cum s-a făcut de râs la un moment dat

"Golul de care ai zis tu pe care l-a dat Gireadă (n.r. - Trofin), cu Bacăul, a fost un gol la care m-am făcut de râs. Fiind echipa mea, de la care plecasem și nu voiam să pice (în Liga 2), m-am făcut de râs. Am ieșit la ofsaid. Am zis că, vai Doamne, ies să așez zidul, că strig la băieți să nu rupă zidul. Că nu știu ce. Asta a fost. Nu era vina noastră a jucătorilor, atunci se făcea", a completat Costel Câmpeanu.

De-a lungul carierei, Câmpeanu a evoluat la echipe precum Viitorul Gheorghieni (1986-1987), FCM Bacău (1987-1989), Dinamo București (1989-1991), Gloria Bistrița (1992, 1994-2005), Progresul București (1993) și Ceahlăul Piatra Neamț (1993-1994).

Cunoscut drept "Lordul", "Tata Jean" sau "Contele Blatula", Jean Pădureanu (fost președinte al Gloriei Bistrița) a fost considerat drept unul dintre întemeietorii Cooperativei din fotbalul românesc. Condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, Pădureanu a murit pe 29 decembrie 2016 din cauza gravelor probleme de sănătate.