Naţionala de handbal feminin a României a fost repartizată de IHF în prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din acest an, programată vineri, la Tokyo, informează News.ro.

Campionatul Mondial de handbal feminin din JaponiaFoto: ihf.info

Potrivit IHF, componenţa urnelor valorice este:

  • urna 1: Franţa, Rusia, Olanda, România
  • urna 2: Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca
  • urna 3: Muntenegru, Japonia, Germania, Serbia
  • urna 4: Spania, Slovenia, Coreea de Sud, China
  • urna 5: Brazilia, Angola, Senegal, Argentina
  • urna 6: Kazakhstan, Cuba, Congo şi Australia

Tragerea la sorţi va avea loc vineri, de la ora 10.00 (ora României), şi va putea fi urmărită pe pagina de YouTube a IHF.

Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019 se va desfăşura în Japonia (la Kumamoto), iar tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, în prezenţa preşedintelui IHF, Hassan Moustafa.

Japonia, în calitate de gazdă, Franţa (campioana mondială en-titre), România, Rusia şi Olanda (prin clasarea la CE) au fost calificate direct la turneul final, iar celelalte echipe care au obţinut calificarea în urma competiţiilor continentale sunt: Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, Congo, Senegal, Cuba.

Campionatul Mondial din 2019 se va desfăşura între 30 noiembrie şi 15 decembrie.

La ediţia din 2017, naţionala României a fost eliminată în faza optimilor de finală de Cehia (27-28). Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Norvegia şi Olanda.