S-a făcut cunoscut la începutul anilor 2000, atunci când la FC Porto, Galatasaray și Sporting Lisabona a încântat suporterii cu golurile sale. Ajuns la 45 de ani, Mario Jardel a recunoscut, la mai bine de șapte ani de la retragerea sa din activitate, că a fost consumator de droguri. "Consumam regulat în timpul vacanțelor, deoarece în timpul sezonului aveam controale antidoping", a precizat fostul atacant.

Mario Jardel, pe vremea cand juca la FC PortoFoto: captura gazzetta dello sport

Despre cum a devenit consumator de droguri

"Am făcut pasul în această lume din curiozitate (n.r. a drogurilor), în perioada în care evoluam pentru formațiile din Europa. Am cunoscut câteva persoane care mi-au oferit droguri și am început chiar să le consum în mod regulat pe durata vacanțelor, deoarece în timpul sezonului competițional aveam controale antidoping" - Mario Jardel pentru canalul de Youtube Pilhado, citat de Gazzetta dello Sport.

"Drogurile sunt un mare pericol pentru lumea fotbalului. Jucătorii ajung să aibă foarte mulți bani, iar de aici apar capcanele, anturajul, tentațiile, curiozitățile" - Mario Jardel.

Spune că s-a lăsat de droguri

"Acum nu mai consum nimic, am reușit să scap de această dependență cu ajutorul soției mele. Ea a fost mereu lângă mine. Îmi doresc acum doar să fiu un exemplu pentru copiii mei și pentru alți tineri pentru ca ei să nu repete greșelile făcute de mine", a completat Jardel.

Născut pe 18 septembrie 1973, Mario Jardel a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Vasco de Gama, Gremio, FC Porto, Galatasaray, Sporting Lisabona, Bolton Wanderers, Alaves sau Beira-Mar.

A fost coechipier un sezon cu Hagi și Popescu la Galasataray (stagiunea 2000/2001).

Aici poți vedea o selecție a celor mai importante goluri reușite de Jardel pentru Galatarasay: