Chelsea s-a despărţit oficial, duminică, de Maurizio Sarri, care a plecat la Juventus, iar antrenorul cu cele mai mari şanse să preia banca tehnică a londonezilor este Frank Lampard (40 de ani).

HotNews.roFoto: Hotnews

Informaţiile legate de venirea actualului antrenor al lui Derby County la Chelsea au apărut în presă în ultimele săptămâni, iar odată cu plecarea oficială lui Sarri, jurnaliştii englezi susţin că fostul mijlocaş este favorit să devină antrenorul echipei.

Potrivit Standard, Lampard a informat-o deja pe Derby că doreşte să i se alăture fostei sale echipe în cazul în care Chelsea va face o ofertă oficială. Informaţia a fost confirmată şi de Harry Redknapp (72 de ani), unchiul lui Lampard şi fost antrenor la echipe precum Portsmouth, Tottenham sau West Ham.

"Cred că ar fi o surpriză mare dacă nu ar prelua postul, eu cred că se va întâmpla asta. Lampard este idolatrizat la Chelsea, un simbol autentic al clubului. Cunoaşte foarte bine echipa, despre ce este vorba şi are clasă. Cred că se va descurca bine", a declarat Redknapp, pentru talkSPORT.

Având în vedere că Lampard mai are contract două sezoane cu divizonare secundă Derby, Chelsea va trebui să plătească clauza de patru milioane de lire sterline pentru a-l aduce pe fostul internaţional englez.

Potrivit sursei citate, Frank Lampard este văzut drept candidatul ideal pentru a prelua postul rămas vacant la Chelsea. În ciuda faptului că are un singur an de experienţă în antrenorat, Lampard ar fi varianta ideală în posibilul sezon de tranziţie pe care Lampard l-ar putea avea, ţinând cont de interdicţia la transferuri pentru următoarele două ferestre.

În cazul în care o va antrena pe Chelsea, Frank Lampard va fi doar al doilea fost jucător ajuns în această poziţie de când Roman Abramovich a cumpărat clubul, în 2003. Primul a fost Roberto di Matteo.

Frank Lampard a preluat-o pe Derby la începutul sezonului 2018/2019 şi a încheiat stagiunea din Championship pe locul şase, calificându-se în play-off-ul pentru promovarea în Premier League. După ce a trecut de Leeds (scor 0-1 şi 4-2), Derby a pierdut finala disputată pe Wembley, contra lui Aston Villa, scor 1-2.

Ca jucător, Frank Lampard a petrecut 13 sezoane la Chelsea. A fost cumpărat în 2001, de la West Ham United, pentru 16 milioane de euro, şi a evoluat în 640 de partide pentru echipa de pe Stamford Bridge, marcând 209 de goluri şi oferind 150 de pase decisive, informează Mediafax.