Columbia a câştigat primul joc disputat în grupa B a Copa America, duminică, în faţa Argentinei, scor 2-0. A fost prima victorie pentru "Los Cafeteros" în faţa "Pumelor" din ultimii 12 ani, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu Lionel Messi, Angel Di Maria şi Sergio Aguero titulari la Salvador, argentinienii au făcut un slab joc ofensiv, trimiţând un singur şut pe poartă, care a fost blocat. Golurile au venit în repriza secundă, când Roger Martinez, atacantul de la Club America, a luat o acţiune pe cont propriu, în minutul 71, şi a trimis mingea în plasa porţii lui Armani.

Elevii lui Scaloni au rămas fără replică, iar Duvan Zapata, al doilea cel mai bun marcator din Serie A în sezonul recent încheiat, a punctat şi el cu patru minute înainte de final, după ce a fost găsit bine în faţa porţii de Lerma.

În urma acestui rezultat, Argentina înregistrează un record negativ, fiind prima înfrângere din meciul de debut de la Copa America după 40 de ani. De asemenea, eşecul cu Columbia, 0-2, este primul din istorie la o diferenţă mai mare de goluri în acest punct al competiţiei.

Au evoluat echipele:

Argentina (4-4-2): Armani - Saravia, Pezzella, Otamendi, Tagliafico - Lo Celso, G. Rodriguez (67' Pizarro), Paredes, Di Maria (46' Di Maria) - Messi, Aguero (79' M. Suarez)

Columbia (4-3-3): Ospina - Medina, Mina, Sanchez, Tesillo - Cuadrado (64' Lerma), Barrios, Uribe - James Rodriguez, Falcao (81' D. Zapata), Muriel (14' Martinez)

Următorul meci de la Copa America al Columbiei se va juca împotriva invitatei Qatar, în timp ce Argentina va întâlni Paraguay. În faza următoare se califică primele două locuri din fiecare grupă şi cel mai bun loc trei.

Golurile Columbiei: