​Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că Denis Drăguş (19 ani) a fost scos din lotul României U21 pentru Campionatul European, iar atacantul a fost înlocuit cu fundaşul celor de la Dinamo, Ricardo Grigore (20 de ani), potrivit Mediafax.

Mirel Radoi si jucatorii echipei Under 21 a RomanieiFoto: frf.ro

Citește și: PREZENTARE CE 2019 Under 21: România, în lumea fotbalului bun după 20 de ani - Viitorul e în mâinile voastre

În urma unui contact la antrenament, fotbalistul de la FC Viitorul a acuzat dureri la călcâi, iar selecţionerul Mirel Rădoi a declarat la conferinţa de presă organizată vineri că este vorba de o afecţiune, însă nu se cunosc mai multe informaţii. Drăguş a efectuat mai multe teste, iar diagnosticul medicilor a fost fractură trabeculară de calcaneu, astfel că nu va putea evolua la turneul final din Italia şi San Marino.

"În urma unui contact, mijlocaşul de la FC Viitorul a acuzat dureri la călcâi. Iniţial s-a crezut că este vorba doar de o contuzie şi că nu e ceva grav, însă la antrenamentul de joi seara durerea s-a accentuat. Azi dimineaţă, fotbalistul nu s-a pregătit alături de colegii săi, iar după masa de prânz a mers cu medicul echipei naţionale U21, Adrian Nica, la o clinică pentru a efectua o radiografie. Diagnosticul a fost: fractură trabeculară de calcaneu.

Pentru a fi siguri că acesta este diagnosticul, jucătorul a făcut un control suplimentar la un spital din Cesena, iar părerea medicului ortoped de acolo a fost aceeaşi. Apoi, s-a luat legătura cu doctorul clubului FC Viitorul, George Puflene, i s-a trimis radiografia pentru a o vedea, iar acesta a admis şi el că Drăguş nu va putea evolua la Euro 2019", se arată în comunicatul emis de FRF.

Locul lui Drăguş în lotul echipei U21 va fi luat de fundaşul central Ricardo Grigore. Jucătorul lui Dinamo a mai evoluat în două partide pentru naţionala de tineret, ambele fiind jocuri amicale, contra Belgiei, scor 3-3, şi contra Danemarcei, scor 1-0.

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Program EURO 2019

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia

GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria

GRUPA C: Anglia, Franţa, România, Croaţia

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)