CFR Cluj se pregătește pentru noul sezon competițional, anunțând transferurile a cinci jucători. Fundașul central Andrei Burcă, fundașul dreapta Mateo Susic, care a mai evoluat în Gruia în sezonul 2014/2015, atacantul Mario Rondon, mijlocașul Luis Aurelio și portarul Cosmin Vâtcă s-au alăturat campioanei României.

CFR ClujFoto: cfr1907.ro

Cei cinci au efectuat deja primele antrenamente alături de noii coechipieri.

Andrei Burcă (26 ani) a fost tranferat de la FC Botoșani, echipă pentru care a jucat 25 de partide în sezonul trecut și a marcat un gol. Fundașul este cotat la 750.000 euro, potrivit transfermarkt. Pe ardeleni i-a costat mai puțin de 200.000 euro.

"Este cel mai prost transfer pe care l-am făcut vreodată! Mi-e rușine să spun suma. E sub 200.000 de euro! Nu avem nici procente dintr-un viitor transfer. Jucătorul s-a înțeles cu CFR Cluj și după aceea a venit și mi-a zis că trebuie să-i dau drumul, să nu-i stric viitorul. Erau discuții și cu echipe din străinătate, dar impresarul a vrut să-l ducă la Cluj. Sunt foarte supărat!", a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, potrivit gsp.

Bosniacul Mateo Susic (28 ani) a evoluat la Sferiff Tiraspol în ultimii patru ani, având 132 de apariții și patru goluri. În sezonul trecut, fundașul dreapta a jucat în 18 partide și a dat o pasă de gol.

De-a lungul timpului a mai jucat la Energie Cottbus, Nk Istra, Zrinjski Mostar și HNK Brotnjo Citluk. Are o cotă de 750.000 euro.

Atacantul venezuelean Mario Rondon (33 ani) a evoluat în sezonul trecut la Gaz Metan Mediaș, unde a reușit 10 goluri și 4 pase de gol în 18 partide. Rondon este cotat la 400.000 de euro, potrivit transfermarkt.

Mijlocașul portughez Luis Aurelio (30 ani) a jucat tot pentru Gaz Metan Mediaș sezonul trecut, având 36 de apariții în tricoul mediesenilor și un singur gol. El este evaluat la 450.000 euro.

Portarul Cosmin Vâtcă (37 ani) revine sub comanda lui Dan Petrescu, după ce sezonul trecut a jucat la FC Voluntari. Portarul care a mai evoluat de-a lungul timpului la echipe precum Bihor Oradea, Oțelul Galați, Steaua, Gaz Metan, Rapid și Viitorul este cotat la 150.000 de euro.