Selecţionerul Muntenegrului, sârbul Ljubisa Tumbakovic, a fost demis după ce a refuzat să fie pe bancă, vineri, la meciul cu Kosovo, scor 1-1, de la Podgorica, din preliminariile Campionatului European din 2020, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comitetul executiv al federaţiei muntenegrene (FSSG) s-a întrunit de urgenţă vineri seară şi a decis să-l demită pe tehnicianul aflat în funcţie din ianuarie 2016.

FSSG "a decis în unanimitate demiterea lui Ljubisa Tumbakovic în urma hotărârii sale de a nu conduce echipa la meciul cu Kosovo, ceea ce reprezintă o surpriză dezagreabilă şi o încălcare a obligaţiilor sale profesionale", a precizat forul, într-un comunicat

Totodată, federaţia şi-a exprimat "mari regrete" pentru faptul că doi internaţionali de origine sârbă, Mirko Ivanic şi Filip Stojkovic, au lipsit, de asemenea, de la meci, fiind victime ale "presiunilor".

Muntenegru a recunoscut Kosovo, stat declarat independent din 2008, însă fosta provincie nu este recunoscută de Serbia, care se opune cu înverşunare independenţei acestei regiuni.