Reprezentanții companiei de articole sportive Nike s-au declarat „foarte îngrijorați" de acuzațiile de viol aduse împotriva starului brazilian Neymar, având îndoieli legate de continuarea parteneriatului cu Neymar, considerat cel mai scump jucător de fotbal din lume, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Suntem foarte îngrijorați la aflarea recentelor informații și vom continua să monitorizăm îndeaproape situația", au declarat reprezentanții Nike.

Declarația a venit după ce Najila Trindade, o femeie în vârstă de 26 de ani, l-a acuzat pe fotbalistul brazilian la un post de televiziune că acesta a violat-o și a asaltat-o violent într-o cameră de hotel din Paris pe 15 mai, acuzație pe care fotbalistul o neagă.

Comentariile de la Nike vin în contextul în care un purtător de cuvânt al poliției a confirmat că Neymar a fost prezent joi la o secție de poliție din Rio de Janeiro, pentru a da o declarație cu privire la o postare de pe Instagram de pe contul său care conținea imagini explicite cu Trindade.

Potrivit revistei americane Forbes, Neymar se situează pe locul al cincilea pe lista celor mai bine plătiți sportivi din lume. Forbes estimează că Neymar câștigă 90 de milioane de dolari pe an, cu venituri de 17 milioane de dolari provenind din publicitate. De altfel, Neymar este primul jucător de fotbal care are propriul său brand de pantofi creați în colaborare cu Nike.