​Internaţionalul brazilian Neymar a dat declaraţii timp de aproape două ore la poliţie, joi, la Rio de Janeiro, pentru un presupus delict cibernetic legat de scandalul acuzaţiei de viol la adresa sa, relatează EFE, potrivit As.

HotNews.roFoto: Hotnews

La ieşirea din poliţie, Neymar le-a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut în ultima perioadă. “Vreau să le mulţumesc tuturor pentru susţinere, pentru mesajele primite, prietenilor mei, tuturor celor care mă însoţesc le mulţumesc pentru afecţiune”.

Avocata Maira Fernandes a declarat că fotbalistul a oferit toate clarificările necesare şi este liniştit.

Neymar a fost nevoit să dea declaraţii la secţia de combatere a criminalităţii informatice, după ce săptămâna trecută a prezentat, într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, conversaţiile pe care le-a avut cu tânăra care îl acuză de viol şi agresiune, în care apar fotografii intime ale femeii, deşi acestea sunt uşor blurate.

După publicarea filmuleţului, eliminat imediat de Instagram pentru încălcarea regulilor reţelei de socializare, autorităţile au deschis o anchetă, deoarece în Brazilia este ilegală oferirea, distribuirea, transmiterea, vânzarea, publicarea sau dezvăluirea fotografiilor sau filmuleţelor cu conţinut sexual fără acordul persoanei din imagini. Pedeapsa pentru aceste delicte este de unul până la cinci ani de închisoare.

Neymar va trebui să se prezinte şi la o secţie de poliţie specializată în cazurile de violenţă împotriva femeilor, la Sao Paulo, unde a fost depusă plângerea.

La începutul acestei săptămâni, avocaţii casei Fernandes e Abreu, care o apărau pe victima unui presupus viol comis de Neymar, s-au retras din cauza contradicţiilor din declaraţiile clientei lor.

Într-o scrisoare privind ruperea contractului, avocaţii au indicat faptul că presupusa victimă le-a spus la început că a avut o relaţie consimţită cu Neymar, apoi acesta a devenit violent şi a agresat-o. Însă, în plângerea depusă la poliţia braziliană, cu asistenţa unui alt avocat, tânăra femeie "a descris faptele ca un viol, ceea ce este o afirmaţie total diferită".

Internaţionalul brazilian Neymar este acuzat de o femeie că ar fi violat-o, în 15 mai, la Paris. Starul brazilian al echipei Paris Saint-Germain ar fi întâlnit-o pe femeie prin Instagram. Tânăra s-a deplasat în Franţa pentru a se întâlni cu fotbalistul. Ea a fost cazată în hotelul Sofitel Paris Arc Du Triomphe. La 15 mai, în jurul orei 20.00, jucătorul ar fi venit beat la hotel şi, după ce au fost cei doi un timp afectuoşi, Neymar ar fi devenit violent şi ar fi violat-o pe femeie. Tânăra a notat în plângere că a revenit în Brazilia la 17 mai, că era foarte afectată şi i-a fost teamă să depună plângere imediat.

Neymar a negat aceste acuzaţii, scrie News.ro.