Bogdan Andone (44 de ani), fost secund al lui Mihai Teja în a doua parte a sezonului recent încheiat, a fost prezentat oficial ca antrenor principal al FCSB-ului, miercuri, într-o conferință de presă.

Bogdan Andone, noul antrenor FCSBFoto: Facebook/ FCSB

"Am primit vestea cu încredere și cu entuziasm. Mă așteptam să vedem care va fi programul echipei, pentru că mai am un an de contract cu FCSB. Este o mare provocare pentru mine. Sunt convins că vom forma o echipă agresivă, puternică, pentru că avem și un lot valoros", a declarat Bogdan Andone, potrivit Digi Sport.

Andone: "Îmi place filosofia de joc a lui Gică Hagi. Voi încerca să fac la fel și aici"

"Peste tot pe unde am antrenat eu, sistemul de joc în care am evoluat a fost 4-3-3. Începusem mereu în 4-2-3-1, dar apoi mereu am schimbat în 4-3-3. Îmi place filosofia de joc a lui Gică Hagi, de la Viitorul, pe care am încercat și eu mereu să o implementez. Voi încerca să fac la fel și aici, după care vom vedea cum vor evolua lucrurile.

Avem un lot echilibrat, bazat pe jucători cu vechime, dar și cu jucători tineri, de mare experiență. Sper să facem un mix și să scoatem maximum", a mai spus Andone.

Gigi Becali a explicat cum s-a ajuns la varianta Bogdan Andone: "MM mi-a spus mereu că Bogdan le face pe toate. Eu am pus la cap, MM n-a ştiut. I-am spus să stea liniştit, că avem antrenor, pe Bogdan Andone. Eu aveam acolo o apărare, care ştiam că o să vină, care era Bogdan Andone. Cu Edi (n.r. Edi Iordănescu) nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu am vorbit cu el, ştiam că el o să fie, nu ştiu ce s-a întâmplat. Dacă Dumnezeu i-a deschis drumul lui Bogdan... Edi i-a dat mesaj lui MM şi nu are rost să mai vorbim de el. Înţeleg că el are de plătit 120.000 la clauză şi nu vrea să plătească. Atât! În rest, întrebaţi-l pe Edi."

"Bogdan Andone și-a început cariera de antrenor în anul 2010, ca secund, la Rapid, iar în sezonul următor a preluat-o pe FC Voluntari, în liga a III-a. La finalul campionatului, i s-a alăturat lui Marius Şumudică şi i-a fost secund la Universitatea Cluj, Al Shaab, Concordia Chiajna şi Astra Giurgiu.

După patru sezoane ca secund, Bogdan Andone şi-a căutat, din nou, succesul ca principal, de această dată la Olimpia Satu Mare (locul 9 cu 16 victorii, 9 egaluri şi 12 înfrângeri), ASU Poli Timişoara (locul 7, cu 11 victorii, 4 egaluri şi opt înfrângeri), Metaloglobus (4 victorii, 2 egaluri şi 5 înfrângeri) şi ACS Energeticianul. La gruparea petroşăneană a stat doar trei luni, perioadă în care a strâns 11 meciuri (3 victorii, 4 remize şi tot atâtea eşecuri).

La începutul lui 2019 demisionat şi i s-a alăturat lui Mihai Teja la FCSB, în calitate de secund. Începând cu 5 iunie 2019, joacă cea mai mare carte a carierei sale: antrenor la cea mai titrată şi cea mai iubită echipă de fotbal din ţară. Andone este al 44-lea antrenor din istoria clubului, listă care-i include şi pe tehnicienii care au fost interimari.

Înainte de a fi antrenor, Bogdan Andone a avut o carieră fotbalistică de 18 ani, în care a îmbrăcat tricoul a 10 echipe – Corvinul Hunedoara (2/0), Sportul Studențesc (68/13), FC Brașov (7/0), Rapid București (45/4), Farul Constanța (40/3), Oțelul Galați (62/14), Ferencvaros (7/0), Apollon Limassol (120/9), Alki Larnaka (4/0) și Ermis Aradippou (liga a II-a cipriotă). A obţinut două titluri de campion (cu Rapid şi Apollon), două Supercupe (în România şi în Cipru) şi o Cupă a României", informează FCSB.