Real Madrid a anunţat transferul lui Luka Jovic de la Eintracht Frankfurt, marţi, 4 iunie, prin intermediul unui comunicat de presă. Atacantul în vârstă de 21 de ani va semna un contract valabil până în 2025 cu gruparea din capitala Spaniei, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suma de transfer nu apare în comunicat, dar conform presei din Spania aceasta se ridică la 60 de milioane de euro.

În acest sezon, Luka Jovic a marcat 26 de goluri în cele 44 de partide disputate pentru Frankfurt, contribuind semnificativ la calificarea nemţilor în semifinalele Europa League. Ultimul gol a venit chiar în penultimul act al competiţiei, contra lui Chelsea, scor 1-1.

Pe lângă numărul mare de goluri, Jovic a stabilit şi un nou record în Bundesliga, devenind cel mai tânăr jucător care înscrie cinci goluri într-un singur meci. S-a întâmplat în Eintracht - Fortuna Dusseldorf 7-1, disputat în octombrie 2018. Optarul lui Frankfurt are şi patru selecţii în naţionala Serbiei, pentru care a înscris primul său gol în amicalul cu Germania, scor 1-1, disputat luna trecută.

Luka Jovic şi-a început cariera la Steaua Roşie Belgrad. În 2016 a fost vândut de Steaua Roşie la Apollon Limassol, în schimbul a 2 milioane de euro. Tot în 2016, Benfica l-a cumpărat de la Apollon, pentru 6.6 milioane de euro. Ulterior a ajuns să fie împrumutat la Frankfurt, iar nemţii au decis să-l cumpere definitiv în acest an. 7 milioane de euro a plătit Eintracht, iar acum va încasa circa 60 de la Real Madrid. Mai mult decât atât, Eintracht ar urma să păstreze şi 20% dintr-un viitor transfer al sârbului.