Cotdianul El Mundo a oferit detalii privind aranjarea meciului Valladolid - Valencia, din ultima etapă a campionatului spaniol, precizând că şapte jucători ai gazdelor au fost "cumpăraţi" şi că oaspeţii trebuiau să câştige ambele reprize, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliţia spaniolă a interceptat o convorbire telefonică efectuată de Carlos Aranda, fost jucător la mai multe echipe din Primera Division, cercetat în dosar.

"Sunt şapte jucători cumpăraţi... Pariază 10.000 de euro şi o să iei 20.000 de euro. Fii atent, frate, Valencia o să câştige ambele reprize, ok? Ascultă-mă, o să câştige prima repriză şi a doua, o să câştige meciul... ştii ce e este, nimeni să nu afle! Nimeni e nimeni, nimeni, nici prietenii tăi sau oricine altcineva", i-a spus Aranda unui prieten, în convorbirea telefonică.

Potrivit anchetatorilor, intermedierea aranjării meciului s-ar fi făcut prin Borja Fernández, căpitanul echipei Valladolid, cercetat şi el în acest caz. Acesta a fost contactat cu două zile înaintea partidei de Raul Bravo, fost jucător la Real Madrid, de asemenea reţinut în dosar.

Valencia s-a impus cu 2-0 (1-0), exact aşa cum trebuia, în meciul din 18 mai, prin golurile marcate de Carlos Soler '36 şi Rodrigo '52.

Iniţial, s-a crezut că şi Valencia este implicată, deoarece prin acest rezultat şi-a asigurat calificarea în Liga Campionilor, iar Valladolid era salvată de la retrogradare, înaintea ultimei etape. Se pare, însă, că aranjarea meciului s-ar fi făcut doar pentru pariuri.

Mai mulţi fotbalişti şi preşedintele clubului Huesca, Agustín Lasaosa, au fost reţinuţi, la 28 mai, de poliţia spaniolă, într-un dosar de meciuri aranjate pentru pariuri, în prima şi a doua ligă spaniolă.

Au fost reţinuţi Raul Bravo, fost jucător la Real Madrid, care ar fi capul reţelei, Borja Fernández, de la Valladolid, Carlos Aranda, fost jucător la mai multe echipe din Primera, Samu Saiz de la Getafe şi Inigo Lopez de la Deportivo de La Coruna.

A mai fost reţinut Juan Carlos Galindo, şeful compartimentului medical al clubului Huesca. De asemenea, a fost percheziţionat sediul acestei grupări, care a retrogradat din LaLiga la finalul sezonului recent încheiat, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Persoanele reţinute sunt cercetate pentru constituire în grup infracţional, corupţie şi spălare de bani.

Ancheta ar fi pornit de la o plângere depusă în mai 2018 şi vizează şi alte partide aranjate, în afara celei de la Valladolid, cu Valencia.

Raul Bravo şi Carlos Aranda au fost eliberaţi, la 31 mai, pe cauţiune. Cei doi, acuzaţi de corupţie în sport, fraudă, spălare de bani şi asociere în grup infracţional, au plătit câte 100.000 de euro pentru a fi eliberaţi din închisoarea din Zaragoza.