Selecţionerul Luis Enrique lipseşte în continuare de la pregătirile naţionalei Spaniei, aflată în grupa României pentru preliminariile Campionatului European din 2020, dar urmăreşte live antrenamentele echipei prin intrermediul unei transmisii video, informează marca.com, potrivit News.ro.

Luis Enrique, selectionerul SpanieiFoto: sefutbol.com

Jucătorii Spaniei s-au reunit, duminică, pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Suedia din preliminariile Euro-2020, iar a doua zi au efectuat primul antrenament, sub conducerea secundului Robert Moreno, în cantonamentul de la Las Rozas, de lângă Madrid.

Moreno şi ceilalţi colaboratori ai lui au mână liberă în luarea deciziilor la naţională, mai puţin în ceea ce priveşte planul tactic de joc. Enrique are încredere în staful său, ţine legătura cu el şi nu intervine decât în situaţii foarte importante, dar urmăreşte antrenamentele pe un "stream" TV.

Din 26 martie, când a fost nevoit să părăsească de urgenţă echipa naţională pentru a reveni la Barcelona, din cauza unor probleme familiale, Luis Enrique nu a mai păşit pe niciun stadion, însă şi-a urmărit jucătorii prin intermediul înregistrărilor video. La meciul cu Malta, din aceeaşi zi, echipa a fost condusă de pe bancă de Moreno şi aşa va fi şi la partidele cu Insulele Feroe, programată, vineri, în deplasare, şi cu Suedia, la 10 iunie, la Madrid.

În acelaşi timp, România evoluează, vineri, în deplasare, cu Norvegia, iar luni, tot în deplasare, cu Malta.

După două etape, Spania este lider în Grupa F, cu maximum de puncte, 6, urmată de Suedia, cu patru puncte, şi România, cu 3.