Qatarul, gazda Mondialului din 2022, a fost desemnată organizatoarea Cupelor Mondiale ale cluburilor în 2019 şi 2020, înainte ca această competiţie să treacă la un format cu 24 de echipe, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Următoarele două ediţii ale turneului, în formatul său actual cu şapte echipe, vor servi drept test în vederea Mondialului 2022, cu atât mai mult cu cât ele vor avea loc în aceeaşi perioadă cu Cupa Mondială, permiţând testări în condiţii climatice similare", a precizat forul fotbalistic mondial într-un comunicat.

Qatarul înlocuieşte astfel Emiratele Arabe Unite, care a organizat ultimele două ediţii ale competiţiei, ambele câştigate de Real Madrid (2017, 2018).

FIFA a decis, în luna martie, să lanseze începând din 2021 o Cupă Mondială lărgită rezervată cluburilor, cu 24 de participante, care va înlocui Cupa Confederaţiilor. O ediţie "pilot" se va disputa între 17 iunie şi 4 iulie 2021, într-o ţară care urmează să fie stabilită.

UEFA a contestat puternic crearea acestei competiţii, temându-se că aceasta va ameninţa Liga Campionilor şi nu va putea fi integrată în calendarul internaţional şi aşa supraîncărcat.