Noul antrenor principal al echipei FC Dinamo este Eugen Neagoe, în locul lui Mircea Rednic, a anunţat directorul general al FC Dinamo Bucureşti, Bogdan Bălănescu, prin intermediul site-ului oficial.

Eugen NeagoeFoto: fcdinamo.ro

Ultima oară la conducerea tehnică a echipei Sepsi Sf. Gheorghe, cu care a reuşit calificarea în play-off-ul Ligii 1 în sezonul recent încheiat, Eugen Neagoe şi-a început cariera de antrenor în 2005. Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Tr. Severin, apoi Steaua, Universitatea Craiova, prima reprezentativă a României şi Al-Ittihad (Arabia Saudită) ca antrenor secund, Aris Limassol, Nea Salamis (ambele din Cipru), Politehnica Iaşi şi Sepsi Sf. Gheorghe sunt echipele pregătite de Eugen Neagoe.

Ca jucător, Eugen Neagoe a evoluat pentru Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Vasas Budapesta, Ferencvaros, Alki Larnaca, Omonia Nicosia, Veria, Dinamo Bucureşti şi Extensiv Craiova, marcând 35 de goluri în 165 de meciuri în prima divizie a fotbalului românesc.

- 58 de partide a adunat Eugen Neagoe pe banca celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, din 14 noiembrie 2017 până luna trecută, pe 2 mai. Şi-a îndeplinit obiectivele în ambele sezoane, evitarea retrogradării în primul an şi calificarea în play-off, anul acesta.

- 31 de meciuri a antrenat Eugen Neagoe la Politehnica Iaşi, cu care a reuşit menţinerea în prima ligă şi câştigarea play-out-ului în sezonul 2016-2017.

- 6 goluri în 12 meciuri a înscris Eugen Neagoe pentru Dinamo în sezonul competiţional 1997-1998.

- 52 de ani va împlini Eugen Neagoe peste două luni, pe 22 august.

"Chiar dacă am semnat pe doi ani, rezultatele ţin un antrenor în funcţie. Astăzi, după-amiază, s-a întâmplat tot ce s-a întâmplat. Nu au fost negocieri grele, au fost foarte simple. Vrem rezultate foarte bune, asta este important pentru Dinamo. Dinamo trebuie să se bată întotdeauna la cupele europene şi la titlu. Nu eram aici dacă nu ne doream cupele europene şi o calificare foarte, foarte bună. Am discutat şi despre transferuri. Vor fi mulţi jucători care vor veni, nu foarte mulţi, dar importanţi. Cu siguranţă vor fi jucători valoroşi", a declarat Neagoe, potrivit News.ro.

Directorul general al FC Dinamo, Bogdan Bălănescu, a precizat, la Digi Sport, că Neagoe trebuie să creeze o echipă care să se califice în play-off, în sezonul viitor şi apoi să participe în cupele europene.

"Dinamo nu îşi mai permite să mai aibă un sezon ratat", a spus el, adăugând că renunţarea la Mircea Rednic s-a făcut din cauza rezultatelor slabe.

FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Mircea Rednic au convenit, luni, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale după cea mai slabă clasare din istoria echipei din Ştefan cel Mare, locul 9 în Liga 1 la finalul sezonului competiţional 2018-2019.