​Scandal uriaş în finala Ligii Campionilor Africii, după ce jucătorii de la Wydad Casablanca au părăsit terenul în semn de protest din cauza faptului că un gol pe care l-au marcat şi care a fost anulat de abritru nu a putut fi analizat de VAR, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

După ce şi meciul tur, din 25 mai, scor 1-1, a fost marcat de incidente, arbitrul partidei fiind suspendat şase luni din cauza prestaţiei sale, întâlnirea de pe terenul echipei Esperance Tunis nu a durat decât 60 de minute.

Formaţia tunisiană a deschis scorul, în minutul 42, prin Mohamed Youcef Belaili. Oaspeţii au egalat în minutul 60, prin Walid El Karti, dar golul a fost anulat, justificat, potrivit Le Soir, pe motiv de ofsaid. Marocanii au cerut verificarea fazei cu VAR, însă asistenţa video nu a funcţionat.

Supăraţi, jucătorii de la Wydad au părăsit terenul şi meciul nu s-a mai reluat, deşi discuţiile au continuat timp de 90 de minute. Spiritele s-au încins şi în tribune, fanii aruncând cu obiecte în teren, dar forţele de ordine au reuşit să-i calmeze pe suporteri, aflaţi în număr de 60.000 la stadion. Nu s-au calmat însă jucătorii oaspeţi, care nu au mai vrut sub nicio formă să reia meciul, nici după intervenţia preşedintelui CAF, Ahmad Ahmad.

După o oră şi jumătate de parlamentări, arbitrul gambian Bakary Gassama a fluierat finalul jocului, iar jucătorii de la Esperance au sărbătorit cucerirea trofeului, al patrulea în Liga Campionilor, cu fanii.

Pe străzile Tunisului a fost noapte albă (meciul a început la ora locală 23.00, din motive legate de Ramadan), locuitorii sărbătorind şi ei al doilea titlul consecutiv în Liga Campionilor.

CAF a anunţat spre dimineaţă întrunirea de urgenţă a Comitetului Executiv, la 4 iunie, pentru sancţiuni în urma întreruperii meciului.