​Argentinianul Lionel Messi, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, a pus sub semnul întrebării participarea sa la viitoarea ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, care va avea loc peste trei ani în Qatar, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox Sports, informează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau să-mi închei cariera câştigând un trofeu cu echipa naţională, sau cel puţin să încerc de câte ori este posibil", a declarat atacantul lui FC Barcelona, care se pregăteşte să participe la Copa America din Brasilia.

"Nu ştiu dacă voi fi la Mondialul din 2022", a adăugat Messi, care va împlini 35 de ani în iunie 2022.

În cursul interviului, starul argentinian a regretat înfrângerea suferită cu selecţionata ţării sale în finala Cupei Mondiale 2014, iar apoi în finalele competiţiei Copa America din 2015 şi 2016, precum şi performanţa slabă de la Mondialul desfăşurat anul trecut în Rusia.

"Dacă aş fi înscris penalty-ul împotriva Islandei (1-1), acest lucru ar fi schimbat totul", a estimat Messi, adăugând că o clasare a Argentinei pe primul loc în grupa sa de la CM 2018 i-ar fi permis să înfrunte în optimile de finală selecţionata Danemarcei, în locul Franţei, viitoarea campioană mondială Franţa, în faţa căreia sud-americanii s-au înclinat la limită (3-4), părăsind prematur competiția.