Fotbalistul de 14 ani care şi-a dat şortul jos în faţa unei femei arbitru şi a făcut gesturi obscene a fost suspendat un an de Comisia de Disciplină din regiunea Veneto, informează BBC, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În acelaşi timp, tânărul jucător nu are voie să asiste la niciun eveniment organizat de Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC). Băiatul va primi o reducere la jumătate a pedepsei dacă va urma un program de reeducare.

Considerând comportamentul jucătorului total inacceptabil şi decizia comisiei blândă, FIGC a anunţat că va face apel la această hotărâre. "După părerea mea, nu trebuie să existe nicio reducere pentru acest comportament. Voi interveni decisiv, este inacceptabil, nu-mi pot ascunde dezamăgirea", a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina.

La 22 mai, arbitrul Giulia Nicastro a fost jignită cu remarci sexiste, iar un jucător şi-a dat şortul jos în faţa ei, la un meci de copii de 14 ani, din cadrul unui turneu care a avut loc la Mestre, în Italia.

După ce a dictat un corner, unul dintre jucători şi-a dat şortul jos şi i-a spus arbitrului: "Dă-mi roşu dacă ai ouă. Dacă nu..." Nicastro l-a eliminat pe jucător, ceea ce a provocat nemulţumirea spectatorilor, majoritatea părinţi ai copiilor de pe teren.

Arbitrul în vârstă de 22 de ani a fost jignit pe tot parcursul meciului, părinţii copiilor cerându-i să se lase de fotbal şi să se apuce de prostituţie.

După meciul de pomină, Giulia Nicastro a postat o fotografie de-a ei pe Instagram, îmbrăcată în arbitru, alături de mesajul: "Gândiţi, credeţi, visaţi, îndrăzniţi!"