Real Madrid a detronat-o pe Manchester United în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, dat publicităţii anual de prestigioasa revistă economică americană Forbes, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Karim Benzema, gol pentru Real MadridFoto: Twitter - Real Madrid

Clubul madrilen, care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, este evaluat la 4,24 miliarde dolari, în creştere cu 9 la sută faţă de anul precedent, precizează Forbes.

Locul secund este ocupat de FC Barcelona, cu 4 miliarde de dolari, în timp ce Manchester United, care a ocupat primul loc în ultimii doi ani, se află acum pe poziţia a treia, cu 3,8 miliarde dolari.

Cele trei sunt urmate de campioana en titre a Germaniei, Bayern Munchen, cu 3 milioane dolari, şi de deţinătoarea titlului în Premier League, Manchester City, cu 2,69 miliarde dolari.

Cele mai valoroase 20 de cluburi din acest an au o valoare medie de 1,75 miliarde dolari, înregistrând o creştere impresionantă, de 34%, faţă de anul trecut, salt atribuit de Forbes sumelor tot mai mari plătite de sponsori acestor echipe, precum şi veniturilor provenind din drepturile de televizare.