Real Madrid a detronat-o pe Manchester United în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, dat publicităţii anual de prestigioasa revistă economică americană Forbes, informează Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clubul madrilen, care a câştigat ultimele trei ediţii ale Ligii Campionilor, este evaluat la 4,24 miliarde dolari, în creştere cu 9 la sută faţă de anul precedent, precizează Forbes.

Locul secund este ocupat de FC Barcelona, cu 4 miliarde de dolari, în timp ce Manchester United, care a ocupat primul loc în ultimii doi ani, se află acum pe poziţia a treia, cu 3,8 miliarde dolari.

Cele trei sunt urmate de campioana en titre a Germaniei, Bayern Munchen, cu 3 milioane dolari, şi de deţinătoarea titlului în Premier League, Manchester City, cu 2,69 miliarde dolari.

Cele mai valoroase 20 de cluburi din acest an au o valoare medie de 1,75 miliarde dolari, înregistrând o creştere impresionantă, de 34%, faţă de anul trecut, salt atribuit de Forbes sumelor tot mai mari plătite de sponsori acestor echipe, precum şi veniturilor provenind din drepturile de televizare.