Internaţionalul belgian Eden Hazard şi-a anunţat plecarea de la Chelsea Londra, după finala Europa League, în care a reuşit să marcheze două goluri pentru echipa sa în faţa rivalei Arsenal Londra (scor 4-1), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Baku, scrie Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Cred că este un rămas bun, dar în fotbal nu se ştie niciodată. Visul meu a fost să joc în Premier League şi am făcut-o timp de şapte ani la unul dintre cele mai mari cluburi. Acum cred că a sosit timpul pentru o nouă provocare", a declarat Hazard.

Viitoarea destinaţie a fotbalistului belgian nu mai este un secret pentru nimeni, fiind dorit cu insistenţă de Real Madrid, echipă pregătită de francezul Zinedine Zidane, care nu şi-a ascuns niciodată admiraţia faţă de Hazard, pe care l-a descris drept "un jucător fantastic".

Chiar dacă mai are doar un an de contract cu Chelsea, madrilenii vor plăti probabil o sumă foarte mare, aproximativ 130 milioane euro conform presei internaţionale, pentru a-l aduce pe Hazard pe Santiago Bernabeu chiar din această vară, în condiţiile în care oficialii clubului londonez fac tot posibilul pentru a-şi păstra vedeta.

Dacă suma de transfer se va confirma, Eden Hazard va deveni cel mai scump jucător din istoria lui Real Madrid, depăşindu-l pe galezul Gareth Bale, pentru care spaniolii au plătit 101 milioane euro în 2013 şi care acum este pe picior de plecare.

În vârstă de 28 ani, Eden Hazard a fost achiziţionat de Chelsea în 2012, de la formaţia franceză Lille OSC. În cele şapte sezoane petrecute pe Stamford Bridge, belgianul a disputat 352 de meciuri în toate competiţiile, înscriind 110 goluri. El a cucerit cu echipa londoneză două titluri de campion al Angliei (2015, 2017) şi două trofee Europa League (2013, 2019).

S-ar putea să te intereseze și:

FOTOGALERIE Chelsea a câștigat pentru a doua oară Europa League (4-1 vs Arsenal) / Echipa lui Emery ratează prezența în sezonul viitor de Champions League

VIDEO Chelsea, la al doilea trofeu Europa League - Echipa lui Sarri și-a răpus rivala Arsenal în finala de la Baku (scor 4-1)

Maurizio Sarri: "Sunt norocos că sunt la Chelsea. Cred că merit să rămân"

Explicația lui Unai Emery pentru eșecul din finala Europa League: "Primul gol primit a schimbat totul"