Gennaro Gattuso a declarat, într-un interviu acordat presei italiene, că va părăsi conducerea tehnică a echipei AC Milan, informează lequipe.fr, conform News.ro.

Gennaro GattusoFoto: acmilan.com

După ce a ratat calificarea echipei în Liga Campionilor, Gatusso a anunţat că renunţă la cei doi ani de contract pe care îi mai are cu gruparea milaneză, "o decizie dificilă, dar gândită".

Problemele avute din cazua nerespectării fair-play-ului financiar afectează numărul şi calitatea transferurilor ce vor fi efectuate în această vară de Milan. Gattuso consideră că "va fi complicat să faci mai mult de 68 de puncte (n.r. - ca în ultimul sezon)", dacă echipa nu se va întări.

El nu vrea să facă din legătura sa cu AC Milan o chestiune de bani, urmând a renunţa la cele cinci milioane de euro pe care le-ar fi încasat în următoarele două sezoane.

Pentru La Repubblica, Gattuso a declarat că va rămâne cu cele 18 luni de neuitat ca antrenor al echipei pentru care a jucat între 1999 şi 2013.

Leonardo Jardim (Monaco) şi Simone Inzaghi (Lazio) sunt consideraţi favoriţi să-l încluiască pe Gattuso la AC Milan.

Echipa milaneză a terminat campionatul pe locul 5, la un punct de locurile 3 (Atalanta) şi 4 (Inter), de Liga Campionilor.