Înaintașul lui FC Barcelona a dus clubul la vârful ligii spaniole de unul singur, iar echipa ar fi departe de poziția actuală fără magia internaționalului argentinian. Jucătorul de 31 de ani a înscris 36 de goluri în sezonul actual, iar trupa lui Ernesto Valverde n-ar fi fost nici măcar printre primele patru fără aceste reușite.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cu toate acestea, catalanii trebuie să înceapă să se pregătească pentru viața fără Lionel Messi. Chiar dacă performanțele lui sunt pur și simplu senzaționale, Messi nu întinerește și de aceea este important ca Barcelona să-i găsească un înlocuitor înainte de a fi prea târziu. Exemplul perfect despre cum se poate prăbuși un club după plecarea unui om este Real Madrid fără Cristiano Ronaldo în sezonul 2018/19.

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe

Foto: Twitter - PSG

Așa cum scrie Diario GOL, campionii spanioli plănuiesc să-l înlocuiască pe Lionel Messi cu superstarul Kylian Mbappe de la Paris Saint Germain. Internaționalul francez și Neymar sunt amândoi menționați în presă ca posibile plecări de la parizieni în această vară, iar antrenorul Thomas Tuchel nu-și ascunde nesiguranța că ambii vor mai juca pe Parc des Princes în sezonul următor.

Real Madrid sunt favoriții în a obține semnăturile fostei extreme de la Barcelona, Neymar și a câștigătorului Cupei Mondiale Mbappe. Blancos au fost foarte vocali în această privință prin președintele lor Florentino Perez și cu siguranță își pot permite să onoreze cerințele giganților francezi de aproape 500 de milioane de euro pentru cei doi.

Dar Blaugrana va face tot posibilul de a-l aduce la vară pe succesorul lui Messi. Josep Maria Bartomeu e hotărât să facă pasul și oferă 160 de milioane de euro plus doi jucători. Philippe Coutinho, care a fost o dezamăgire, este inclus în tranzacție, ca și mijlocașul Ivan Rakitic.

Dar credeți că va fi capabil Kylian Mbappe să înscrie atâtea goluri și să dea atâtea pase decisive ca Lionel Messi? (everythingbarca.com)