​​Marius Copil a părăsit încă din primul tur Grand Slam-ul parizian, după ce a fost învins de Benoit Paire (38 ATP, proaspăt campion la Lyon) scor 6-4, (5)6-7, 6-0, 6-1. Francezul s-a impus după două ore și 18 minute de joc.

Marius CopilFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Marius a început mai greu meciul, francezul reușind să facă break-ul decisiv încă din primul game. Ambii jucători au servit excelent până la sfârșitul setului (Benoit a mai avut o minge de break, însă Marius a salvat-o), iar Paire s-a impus cu 6-4.

Setul secund a fost unul și mai echilibrat, Marius reușind să se impună grație unui minibreak obținut la scorul de 3-2 în tiebreak. De 53 de minute a avut nevoie Copil pentru a egala situația la seturi.

Au urmat două seturi în care Benoit Paire și-a demonstrat superioritatea, a făcut cinci break-uri consecutive (Marius a mai câștigat un singur game până la finalul meciului) și s-a calificat în turul secund, unde îl va întâlni pe conaționalul său, Pierre-Hugues Herbert (43 ATP), care a produs o surpriză eliminându-l pe rusul Daniil Medvedev (14 ATP), scor 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

Copil va primi un premiu 46.000 de euro şi 10 puncte ATP pentru prezenţa pe tabloul principal.

La dublu, Marius va face pereche cu indianul Rohan Bopanna, fost coleg al lui Florin Mergea. În primul tur, cei doi se vor duela, marți, cu perechea Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă), în al patrulea meci de pe Terenul 8.