Vineri a avut loc ultima etapă din Ligue 1, emoțiile fiind la cote înalte pentru echipele de pe locurile retrogradabile. Aflată pe loc de baraj înaintea ultimei etape, Caen era condamnată să câștigate contra celor de la Bordeaux, însă a fost învinsă cu 1-0 și a retrogradat în liga a doua. De înfrângerea lui Caen a profitat Dijon, care s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Toulouse și va merge la baraj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Caen se alătură astfel echipei Guingamp, deja retrogradată, şi învinsă, vineri, scor 2-1, de Amiens.

Condusă cu 1-0 la pauză de Toulouse, Dijon a întors scorul după pauză în doar cinci minute, prin golurile înscrise de Sliti (58') și Tavares (53'). Grație acestui succes, Dijon va juca barajul de menţinere/promovare contra formaţiei RC Lens.

După un sezon dezastruos, fost campioană AS Monaco a răsuflat ușurată la capătul ultimei etape. Deși au fost învinși cu 2-0 de Nice, monegascii s-au salvat de la retrogradare, terminând pe locul 17. Echipa lui Jardim scăpase, practic, de retrogradare din penultima etapă, când a învins-o pe Amiens cu 2-0, după 7 etape fără victorie.

Partea superioară a clasamentului nu mai putea suferi schimbări după meciurile din ultima etapă. Campioana PSG a încheiat sezonul cu o înfrângere: 1-3 pe terenul celor de la Reims. Kylian Mbappe a înscris singurul gol al parizienilor, dar prea puțin pentru a-l depăși pe argentinianul Lionel Messi în clasamentul pentru Gheata de Aur. Starul de la Barcelona a câștigat astfel pentru a șasea oară în carieră Gheata de Aur.

Messi a marcat 36 de goluri în sezonul 2018/19 din LaLiga, iar Mbappe a avut 33 de reușite în Ligue 1.

Lille, ocupanta locului doi, a pierdut pe terenul lui Rennes, scor 1-3, iar Olympique Lyon s-a impus în deplasarea de la Nîmes, scor 3-2. Saint-Etienne a terminat la egalitate cu Angers, scor 1-1, dar avea deja asigurat locul patru, care duce în grupele Europa League.

Cine va evolua în cupele europene

Paris Saint-Germain și OSC Lille vor evolua direct în faza grupelor Champions League, în timp ce Olympique Lyon va trebui să joace în preliminarii. În Europa League, Franța va fi reprezentată de AS Saint-Etienne (locul 4 in Ligue 1), Rennes (câștigătoarea Cupei Franței) și Strasbourg (câștigătoarea Cupei Ligii Franței). Saint-Etienne și Rennes vor juca direct în grupele Europa League, iar Strasbourg va evolua în preliminarii.

Rezultatele consemnate în ultima etapă din Ligue 1:

Olympique Marseille - Montpellier 1-0

SM Caen - Bordeaux 0-1

Dijon - Toulouse 2-1

Rennes - Lille 3-1

Amiens - Guingamp 2-1

Nimes - Olympique Lyon 2-3

Angers - AS Saint-Étienne 1-1

Reims - PSG 3-1

FC Nantes - Strasbourg 0-1

OGC Nice - AS Monaco 2-0

Clasamentul final din Ligue: