Jurnaliștii de la Marca au realizat un material cu cei mai de succes antrenori din istoria fotbalului, ierarhia ținând cont de trofeele cucerite de-a lungul carierei. Pe primul loc se află Sir Alex Ferguson (48 de trofee), scoțianul fiind urmat de Mircea Lucescu (32), în timp ce pe trei se găsește Valeriy Lobanovskyi (29).

Mircea Lucescu, intr-o companie selectaFoto: captura marca.com

Pep Guardiola (proaspăt campion la Angliei cu Manchester City pentru a doua oară consecutiv) vine tare din urmă, acesta ajungând la cota 27 de trofee câștigate în carieră (alături de Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City).

"După o carieră de 40 de ani, Mircea Lucescu a câștigat 32 de trofee. La cei 73 de ani, acesta nu intenționează să se retragă", au scris spaniolii de la Marca, citați de Digisport.

De altfel, Mircea Lucescu mai face parte și dintr-o altă ierarhie, cea realizată de France Football și care a adunat cei mai buni 50 de antrenori ai tuturor timpurilor.

Lucescu se află pe poziția 41, în timp ce Ştefan Kovacs se găsește pe 43. Pe primul loc se află olandezul Rinus Michels, creatorul celebrului Ajax al anilor '70, cu care Kovacs a câştigat două Cupe ale Campionilor, în 1972 şi 1973.

Clasament Marca:

1 Sir Alex Ferguson 48 de trofee

2 Mircea Lucescu 32

3 Valeriy Lobanovskyi 29

4 Pep Guardiola 27

5 Jock Stein 26

5 Luis Felipe Scolari 26

7 Ottmar Hitzfeld 25

7 Jose Mourinho 25 etc.