​Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că administraţia federaţiei şi staful tehnic îl doresc pe Răzvan Marin la Campionatul European de tineret din această vară, însă a precizat că oficialii de la Ajax Amsterdam vor fi greu de convins să îl lase pe jucător la naţionala de tineret, scrie News.ro.

Razvan Marin a semnat cu AjaxFoto: Facebook - AFC Ajax

“E o situaţie complicată, noi ca administraţie şi staful tehnic ni-l dorim pe Răzvan Marin la Campionatul European. Răzvan Marin îşi doreşte şi el să fie prezent. În acelaşi timp ne dorim ca el să se integreze cât mai repede la Ajax şi recunosc că ne va fi destul de dificil să-i convingem pe cei de la Ajax. Am demarat aceste discuţii. Dar trebuie să înţelegem şi tot acest context. Mai ales că Răzvan Marin trebuie să-şi câştige locul în primul ‘11’ la Ajax, mai ales pentru că s-a plătit o sumă importantă pentru el. În momentul de faţă cluburile nu au obligaţia de a da drumul jucătorului. Avem nevoie de înţelegerea clubului pentru ca Răzvan Marin să poată participa la Campionatul European”, a spus Burleanu.

În ceea ce priveşte şansele echipelor din România în Cupele Europene, Răzvan Burleanu a declarat că îşi doreşte ca două formaţii să ajungă în grupele Europa League. “Ne dorim să avem două echipe în grupele Ligii Europa şi chiar cred că e posibil. Trebuie să fim încrezători. Avem în continuare 48 de echipe. Din 2021 vor fi mai puţine echipe. Cred că e foarte important ca echipele noastre de club să trateze cu mare interes această campanie de vară. Grupele LC sunt foarte departe, atât timp cât mai ai doar şase locuri pe care te baţi competiţia e foarte dură”, a adăugat el.

Răzvan Marin face parte din lotul lărgit de 33 de jucători anunţat de selecţionerul reprezentativei under 21, Mirel Rădoi, pentru Campionatul European de tineret găzduit de Italia şi San Marino.

Citește și: Răzvan Marin, șanse mici să evolueze pentru România la EURO U21