"Noi, jucătorii, suntem niște roboți". Aceasta este afirmația oferită de Gareth Bale într-un interviu oferit celor de la BT Sports Films, citat de as.com.

Gareth BaleFoto: realmadrid.com

Jucătorul lui Real Madrid, în vârstă de 29 de ani, a explicat câte sacrificii fac fotbaliștii și cum își pierd controlul asupra vieții lor. A spus că fotbalul profesionist are dezavantaje, dar, cu toate acestea, merită să îl practice.

Întrebat dacă înțelege declarațiile făcute de jucătorii care se retrag din activitate și anume că momentul când "își agață ghetele în cui își recuperează viața", galezul a răspuns:

"Așa este. Pentru că atunci când ești un sportiv profesionist, mai ales când faci parte dintr-o echipă, nu poți să îți alegi programul, nu este ca în golf sau în tenis. Aici suntem ca niște roboți. Ni se spune unde să mergem, când să fim într-un anume loc, la ce oră trebuie să mâncăm, la ce oră trebuie să ne întâlnim cu antrenorul. Este ca și cum ai pierde controlul asupra propriei vieți.

Nu poți să alegi ce vrei să faci și când vrei să faci. Așa că într-adevăr pot să înțeleg perfect ce spun ei. De cealaltă parte, cred că o carieră în fotbal este atât de scurtă întrucât uneori trebuie să te sacrifici".

Gareth Bale a vorbit și despre diferențele dintre copilul și adultul fotbalist. Atunci când ajungi la un anumit nivel bucuria dispare:

"Când ești mic nu ai atât de multe gânduri, te poți distra cu prietenii și poți să râzi. Când ajungi la un nivel important, ai tot felul de presiuni, așteptări, oameni care vorbesc de rău mereu și se pierde sentimentul acela din copilărie".

Bale nu trece prin cel mai bun moment al carierei, sezonul 2018-2019 fiind unul dintre cele mai dure pentru galez de când a ajuns la Real Madrid, în 2013, în schimbul a 101 milioane de euro. Antrenorul Zinedine Zidane nu i-a mai oferit niciun minut în ultimele trei partide și, potrivit presei din Spania, tehnicianul nu-l mai vrea la echipă. Cu toate acestea, Gareth Bale, care are un salariu de 14,5 milioane de euro și mai are contract până în 2022, insistă să rămână pe Santiago Bernabeu, scrie Mediafax.