Jucătorul spaniol al echipei Arsenal Londra, Hector Bellerin, i-a îndemnat pe oamenii de fotbal să îşi arate dezacordul faţă de legea strictă împotriva avortului, promulgată zilele trecute în Alabama, informează News.ro.

Hector BellerinFoto: Twitter

Citește și: Alabama adoptă o lege de interzicere totală a avortului

“Am vrut să văd dacă se pronunţă cineva din domeniul nostru în privinţa legii împotriva avortului, dar cred că oamenii sunt prea speriaţi. Aceasta nu este doar o problemă pentru femei, ci pentru toţi oamenii. Luptăm pentru egalitate, iar bărbaţii ar trebui să lupte în acest caz, nu să se ferească", a notat Bellerin pe Twitter, potrivit The Guardian.

Fotbalistul a atras reacţii pozitive, dintre cei care au răspuns apelului său, fostul jucător Ian Wright postând un gif prin care şi-a arătat susţinerea.

“Sunt absolut încântat să văd un fotbalist folosindu-şi influenţa pentru a transmite un mesaj politic pozitiv. Bravo ţie! Ar fi frumos dacă şi alţi jucători şi-ar arăta susţinerea”, a notat pe Twitter un activist LGBT, Jack D.

Guvernatoarea statului Alabama, un stat conservator în sudul Statelor Unite, a promulgat în această săptămână legea împotriva avortului cea mai strictă din ţară, un text care provoacă proteste din partea opoziţiei democrate şi unei mari părţi a societăţii americane.

Kay Ivey a promulgat miercuri un text care interzice aproape orice întrerupere voluntară de sarcină, inclusiv în caz de viol şi incest.