Bayern Munchen și-a îndeplinit misiunea în ultima etapă, s-a impus cu 5-1 în fața celor de la Eintracht Frankfurt, și a câștigat pentru a șaptea oară consecutiv titlul de campioană în Bundesliga.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul partidei dintre Bayern Munchen și Eintracht Frankfurt.

Coman a deschis scorul după doar patru minute pentru bavarezi, iar Gnabry a mai înscris un gol înaintea pauzei, însă reușita sa nu a fost validată pentru o poziție de offside în care se afla Lewandowski.

Haller (intrat la pauză) a egalat pentru oaspeți în minutul 50 și a reînviat speranțele Borussiei Dortmund, însă Alaba ('53), Renato Sanches ('58) au adus liniștea în tabără bavarezilor.

Intrați pe teren în repriza secundă, Ribery ('72, o scăriță după ce a trecut prin apărarea adversă) și Robben ('78) au marcat ultimele goluri în tricoul celor de la Bayern Munchen.

Bayern Munchen a câștigat pentru a 29-a oară titlul de campioană a Germaniei.

De cealaltă parte, Eintracht Frankfurt (semifinalistă Europa League, eliminată de Chelsea la lovituri de departajare) a obținut calificarea în tururile preliminare ale Europa League, după ce Hoffenheim a fost învinsă de Mainz (scor 4-2, Hoffenheim a condus cu 2-0 la pauză).

În celelalte meciuri importante pentru stabilirea echipelor calificate în Champions League, Borussia Dortmund (a avut la un moment dat nouă puncte în fața lui Bayern Munchen) a învins-o pe Borussia Monchengladbach, scor 2-0, iar "mânjii" au terminat pe poziția a cincea. Chiar dacă a avut o serie de trei înfrângeri consecutive (vs Bremen, Hoffenheim și Leipzig), Bayer Leverkusen a obținut 16 din ultimele 18 puncte posibile (5-1 vs Hertha) și a obținut ultimul loc care duce în cea mai importantă competiție europeană.

  • Echipele calificate în grupele Champions League: Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig și Bayer Leverkusen.
  • Echipele calificate în Europa League: Borussia Monchengladbach, Wolfsburg și Eintracht Frankfurt.
  • Echipele retrogradate: Nurnberg și Hannover. Stuttgart va juca la baraj.

  • Echipele promovate: Koln, Paderborn/Union Berlin (una dintre ele se va întâlni cu Stuttgart la baraj, în funcție de rezultatele din ultima etapă).

Rezultatele înregistrate în ultima etapă din Bundesliga:

Bayern Munchen vs Eintracht Frankfurt 5-1

Werder Bremen vs RB Leipzig 2-1

Fortuna Dusseldorf vs Hannover 2-1

Freiburg vs Nurnberg 5-1

Hertha Berlin vs Bayer Leverkusen 1-5

Mainz vs Hoffenheim 4-2

Borussia Monchengladbach vs Borussia Dortmund 0-2

Schalke 04 vs Stuttgart 0-0

Wolfsburg vs Augsburg 8-1

Clasamentul final al Bundesligii:

*sursă foto: captură flashscore.ro