​Damir Skomina (42 de ani) este arbitrul desemnat de UEFA să oficieze finala Ligii Campionilor, dintre Tottenham și Liverpool, care va avea loc pe 1 iunie, la Madrid, susține Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În vărstă de 42 de ani, slovenul este arbitru internațional din 2002, iar până în prezent s-a mai aflat la centru într-o finală Europa League, în 2017, la Ajax - Manchester United, scor 0-2, și la Supercupa Europei din 2012, dintre Chelsea și Atletico, scor 1-4. Finala Ligii Campionior nu este chiar o premieră pentru Skomina, care a fost arbitru de rezervă în 2013, la Borussia Dortmund - Bayern Munchen, scor 1-2.

Skomina a mai oficiat patru partide din Liga Campionilor în acest sezon, la care se adaugă alte două din Europa League. Slovenul va fi ajutat la cele două tușe de conaționalii Jure Praprotnik și Robert Vukan, în timp ce al patrulea oficial va fi spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Brigada completă de arbitri:

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)

Arbitri asistenți: Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenia)

Arbitru de rezervă: Antonio Mateu Lahoz (Spania)

Arbitru VAR: Danny Makkelie (Olanda)

Asistenți VAR: Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania)

Offside VAR: Mark Borsch (Germania)

Ultimul act al Ligii Campionilor va avea loc între Tottenham și Liverpool, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00, pe Estadio Metropolitano din Madrid.