Vaticanul și-a lansat prima sa echipă de fotbal feminin, cu binecuvântarea Papei Francisc, iar primul ei meci, un amical împotriva formației AS Roma, din Serie A, va avea loc pe 26 mai, potrivit The Guardian, conform Mediafax.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Peste jumătate din echipă este formată din angajate, soții și fiice ale unor angajați ai Vaticanului.

"Papa Francisc le-a oferit un impuls considerabil femeilor de la Vatican, inițiativa fiind o prelungire a acestor eforturi", a declarat Danilo Zennaro, reprezentant al Sport in Vaticano, o asociație care organizează activități dedicate acestui sport la Vatican, pentru The Guardian.

"De 48 de ani avem o echipă masculină și este corect să le oferim posibilitatea femeilor care lucrează la Vatican să practice acest sport", a mai spus acesta.

Majoritatea jucătoarelor sunt amatoare, dar trei dintre acestea au jucat fotbal la nivel înalt, inclusiv căpitanul și atacantul Eugene Tcheugoue, din Camerun.

Managerul echipei este Susan Volpini, secretarul Women in the Vatican Association.

Jucătoarele se antrenează înainte de meciul cu echipa feminină AS Roma, care va fi urmat de o partidă internațională la Viena, în iunie, printr-un turneu organizat de spitalul de pediatrie al Vaticanului, Bambino Gesù.

Vaticanul și-a lansat și o echipă de atletism în ianuarie, care are drept scop să concureze la Jocurile Olimpice. În echipă s-au înscris membri din Gărzile Elvețiene, care asigură paza la Vatican, preoți, călugărițe și farmaciști.