Manchester City a înregistrat unul dintre obiectivele propuse la începutul sezonului. A câștigat titlul în Premier League, dar lupta pentru trofeul de campioana Angliei a fost una dificilă. Diferența dintre City și a doua clasată, Liverpool, a fost de un singur punct, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru a câștiga titlul am fost nevoiți să câștigăm 14 meciuri la rând. Acest titlu a fost cel mai greu de obținut din toată cariera mea", a spus Pep Guardiola, pentru Sky Sports, după ce a ridicat, pentru al doilea an la rând, trofeul de campion al Angliei pe banca tehnică a lui Manchester City.

Băieții lui Guardiola au câștigat în ultima etapă din Premier League, scor 4-1, cu Brighton și au încheiat campionatul cu doar un punct deasupra vicecampioanei Liverpool (1. Manchester City 98 de puncte, 2. Liverpool 97 de puncte).

"Trebuie să îi felicit pe cei de la Liverpool și, bineînțeles, le mulțumesc foarte mult. Anul trecut Manchester City a ajuns la un nivel ridicat. Ei ne-au ajutat să ne forțăm și să ne depășim față de anul trecut. Să luptăm împotriva acestei echipe ne-a ajutat să fim și mai buni și să reușim ceea ce am reușit. Este incredibil, 198 de puncte în două sezoane. În mod normal, când înregistrezi 100 de puncte, tendința este să scazi, dar Liverpool ne-a ajutat să fim constanți", a mai spus Guardiola.

Antrenorul catalan a câștigat opt titluri în ultimele 10 sezoane. Pe banca tehnică a Barcelonei a câștigat de trei ori al rând La Liga și de trei ori la rând campionatul din Germania, Bundesliga, în cei trei ani petrecuți la Bayern Munchen.

Pep Guardiola a vorbit și despre obiectivul pe care îl are pentru sezonul următor:

"Va fi și mai greu, dar vom fi la fel de puternici. Când poți să câștigi două campionate la rând, am sentimentul că în sezonul următor vom reveni și vom fi unde suntem și acum".

Manchester United este singurul club din Premier League care a câștigat trei titluri consecutive, de două ori, între 1998-1999 și 2000-2001 și 2006 - 2007 până în 2008 - 2009.