La 17 luni de la transfer, la Liverpool continuă să curgă bani de pe urma lui Philippe Coutinho / Luis Suarez va sta pe tușă șase săptămâni, participarea la Copa America este incertă.

Messi Suarez CoutinhoFoto: FC Barcelona

Nici Messi n-a reușit să-i ducă în finala Ch.L. pe Suarez și Coutinho (Foto: FC Barcelona)

Coutinho încă mai produce pentru Liverpool. Liverpool a mai băgat în trezorerie 4,3 milioane de lire sterline (5 milioane de euro) după activarea unei clauze din contractul de transfer al lui Philippe Coutinho la FC Barcelona contra 142 milioane de lire (165 mil. euro). Atacantul brazilian a suferit la revenirea mizerabilă pe Anfield de marți seara, când campionii din La Liga au fost zdrobiți de revenirea incredibilă a lui Liverpool din semifinala Ligii Campionilor. S-a spus că eșecul Barcelonei de a se califica în finală o va face pe Liverpool să rateze un bonus din înțelegerea încheiată în ianuarie 2018. Dar clauza din contract prevedea că suma de 5 milioane de euro va fi plătită cormoranilor dacă echipa lui Ernesto Valverde ajunge în sferturile de finală ale competiției în acest sezon.

Așa că Liverpool se alege și cu un bonus apreciabil, pe lângă imensa satisfacție de a o elimina pe Barcelona. Iar viitorul lui Coutinho în Spania este tot mai nesigur, după ce nu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor și Barcelona poate suferi o pierdere financiară imensă dacă se decide să-l expedieze la vară. În același timp, contractul negociat de Michael Edwards, directorul sportiv al lui Liverpool, arată tot mai mult ca una din cele mai strălucite afaceri din istoria clubului. Suma convenită pentru transfer a fost de 106 mil. lire, plus 36 mil. în bonusuri potențiale, la cinci ani după ce Liverpool îl adusese pe Coutinho de la Internazionale Milano pentru... 8,5 milioane. În cele din urmă, Barcelona a plătit dublu față de cât oferise pentru jucător în luna iulie din 2017. Iar Liverpool a investit banii cu înțelepciune, transferurile lui Virgil van Dijk și Alisson Becker ajutând-o să ajungă în două finale consecutive de Liga Campionilor și să participe la o cursă pasionantă pentru titlu în Premier League. (Liverpool Echo)

O, tempora! (Foto: FC Liverpool)

Suarez a fost operat la genunchi. Barcelona a anunțat că Luis Suarez a suferit o intervenție chirurgicală artroscopică la meniscul genunchiului drept și va fi indisponibil timp de șase săptămâni. Așa că nu va fi prezent pe teren în ultimele etape din La Liga și nici în finala pentru Copa del Rey contra Valenciei pe 26 mai, în care trupa lui Ernesto Valverde va încerca să facă dubla internă.

Vestea a produs îngrijorare în Uruguay, care va întâlni Ecuadorul pe 16 iunie în primul lor meci din Copa America. Suarez nu a fost prezent în echipa națională nici în ediția precedentă, când Uruguay a fost eliminată de Venezuela în faza grupelor.

Atacantul a înscris de 25 de ori pentru catalani în toate competițiile în acest sezon. Copa del Rey reprezintă pentru Barcelona șansa de a face dubla campionat-cupă în al doilea an la rând, a patra oară când o echipă o reușește în ani consecutivi. Echipa lui Suarez și-a adjudecat titlul de campioană pe 27 aprilie, cu trei etape înainte de final, după victoria cu Levante. Dacă va câștiga și cupa, ar fi a noua dublă pentru Barcelona, care ar deveni și prima echipă care ia cupa în cinci ediții consecutive. (Goal.com)