Tehnicianul echipei Tottenham, Mauricio Pochettino, a declarat miercuri seară, după calificarea în finala Ligii Campionilor, că jucătorii săi sunt “supereroi” şi este mândru că este antrenorul lor, informează News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

“Este incredibil. Este un sentiment extraordinar, le sunt atât de recunoscător acestor jucători care din punctul meu de vedere nu sunt eroi, sunt supereroi… Nu renunţă niciodată, ambiţia lor a fost extraordinară şi vreau să îi felicit. Sunt foarte mândru că sunt antrenorul lor”, a spus Pochettino.

El a vorbit şi despre ce a vorbit cu jucătorii la pauză, când scorul era 2-0 pentru Ajax: “Nu am vorbit prea mult, a fost vorba despre schimbarea lucrurilor şi a încerca să găsim diverse alternative pentru a juca. Şi, evident, să credem tot timpul. Acestea sunt cuvintele pe care le-am folosit cel mai mult: nu renunţaţi niciodată. Am crezut că putem înscrie. A fost puţin nedrept că la finalul primei reprize scorul era 2-0 pentru adversari, dar a doua repriză a fost extraordinară şi merităm pe deplin să fim în finală”.

Formaţia Tottenham Hotspur s-a calificat în finala Ligii Campionilor, miercuri seară, după o răsturnare spectaculoasă de situaţie în manşa secundă a semifinalei cu Ajax Amsterdam, disputată de echipa engleză în deplasare şi câştigată cu 3-2 datorită unui gol marcat în minutul 90+6.

În tur, scorul a fost 1-0 pentru Ajax Amsterdam, iar miercuri echipa olandeză a condus cu 2-0, prin golurile lui de De Ligt ‘5 şi Ziyech ’35.

Tottenham a revenit însă şi chiar a preluat conducerea pe tabelă pe final prin Moura ’55, ’59, ‘90+6, ceea ce i-a adus calificarea în finală datorită golurilor marcate în deplasare.

În finală, la 1 iunie, la Madrid, Tottenham va întâlni o rivală din Premier League, Liverpool, care marţi a învins cu 4-0 FC Barcelona, după ce în turul semifinalelor pierduse cu 0-3.