Tehnicianul Jose Mourinho, în prezent consultant pentru beIN Sports, speră ca antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, să câştige Liga Campionilor, subliniind "munca fantastică" realizată de german la formaţia engleză, informează News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Sper că Jurgen va câştiga finala Ligii Campionilor. Pentru mine, revenirea lui Liverpool cu FC Barcelona are un nume: Jurgen. Nu este chestiune de tactică sau filozofie. Este vorba de inimă, de suflet, de empatia extraordinară creată cu acest grup de jucători. Exista riscul să încheie un sezon fantastic fără să câştige nimic şi uite, acum sunt la un pas să devină campionii Europei.

Jurgen merită. Munca lui de la Liverpool este fantastică, aseară a fost victoria lui. Reflectă personalitatea lui, spiritul de luptător. Fiecare jucător dă totul. Nu s-a plâns că a avut un jucător accidentat, deşi echipa joacă 50 sau 60 de meciuri pe sezon", a declarat Mourinho, informează lequipe.fr.

Liverpool a întors scoul din tur şi a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), pe FC Barcelona, în manşa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor.

Barcelona a câştigat prima manşă cu 3-0, dar echipa antrenată de Jurgen Klopp merge în ultimul act, pentru al doilea sezon consecutiv. Anul trecut, "cormoranii" au pierdut cu 3-1, finala cu Real Madrid.

Au marcat: Origi '7, '79, Wijnaldum '54, '56.

În cealaltă partidă retur a semifinalelor se vor întâlni, miercuri, de la ora 22.00, la Amsterdam, Ajax şi Tottenham. În tur, olandezii au câştigat la Londra, cu 1-0.

Finala va avea loc la 1 iunie, la Madrid, pe stadionul echipei Atletico.

S-ar putea să te intereseze și:

IMAGINEA ZILEI Lionel Messi, deznădejdea și sărbătoarea fanilor englezi

VIDEO Faza de curtea școlii care a costat-o scump pe Barcelona - Arnold, execuția cornerului și golul calificării

VIDEO Imagini emoționante pe Anfield, după calificarea incredibilă a lui Liverpool - Jucătorii au cântat alături de fani "You'll never walk alone"

Ernesto Valverde, după încă o seară de coșmar alături de Barcelona în Champions League: "Nu avem nicio scuză, îmi asum toată vina"

Jurgen Klopp: "Sunt antrenor de 19 ani și nu îmi amintesc de un asemenea meci, este incredibil"

VIDEO 7 mai, zi neagră pentru Barcelona - Catalanii, eliminați din Champions League după 0-4 cu Liverpool pe Anfield

FOTOGALERIE Dezastrul Barcelonei sau minunea lui Liverpool, pe prima pagină a ziarelor

FOTOGALERIE Anfield, casa magiei / Liverpool, în finală după o revenire istorică în fața Barcelonei (4-0, 4-3 la general) - Origi și Wijnaldum, eroii de serviciu.