Pe 7 mai 1986, Barcelona pierdea finala Cupei Campionilor la penaltiuri în fața Stelei. La 33 de ani distanță, catalanii au reușit performanța de a fi eliminați din semifinalele Champions League deși se impuseseră cu 3-0 în manșa tur. Liverpool a spulberat-o pe Barca cu 4-0 și s-a calificat în marea finală de pe Wanda Metropolitano.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Liverpool a întors scorul din tur şi a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), pe FC Barcelona, în manşa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor. Barcelona a câştigat prima manşă cu 3-0, dar echipa antrenată de Jurgen Klopp merge în ultimul act, pentru al doilea sezon consecutiv. Anul trecut, "cormoranii" au pierdut cu 3-1, finala cu Real Madrid, informează News.ro.

Au marcat: Origi '7, '79, Wijnaldum '54, '56.

În cealaltă partidă retur a semifinalelor se vor întâlni, miercuri, de la ora 22.00, la Amsterdam, Ajax şi Tottenham. În tur, olandezii au câştigat la Londra, cu 1-0.

Finala va avea loc la 1 iunie, la Madrid, pe stadionul echipei Atletico.

Aici poți urmări un rezumat al partidei Liverpool vs Barcelona.

S-ar putea să te intereseze și:

FOTOGALERIE Dezastrul Barcelonei sau minunea lui Liverpool, pe prima pagină a ziarelor

FOTOGALERIE Anfield, casa magiei / Liverpool, în finală după o revenire istorică în fața Barcelonei (4-0, 4-3 la general) - Origi și Wijnaldum, eroii de serviciu.