​Gheorghe Hagi a declarat, marţi, la festivitatea organizată la Cercul Militar Naţional, la 33 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeani de câtre Steaua, că ar fi extraordinar ca FCSB, gruparea patronată de Gigi Becali, şi clubul sportiv al armatei să fie din nou împreună. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a exclus această posibilitate, fiind de părere că gruparea lui Becali se va desfiinţa în curând, informează News.ro.

CSA SteauaFoto: csasteaua.ro

"E greu (n.r. - să mai ajungă o echipă românească într-o finală), când cele două simboluri, cele mai bune cluburi ale noastre, Steaua şi Dinamo, s-au împărţit în două, eu zic că e foarte greu. S-au distrus două cluburi mari. Sunt două echipe care nici nu ştii în ce parte să te duci, cum să te duci şi cel mai grav lucru este că suporterul este împărţit, lucru care e o greşeală mare. Nu ştiu de ce s-a ajuns aici, dar e o greşeală mare, pe care noi acum o plătim.

Ar fi extraordinar ca Steaua să fie din nou împreună, să fie o forţă. Și Dinamo, şi Craiova, şi UTA, şi toate cluburile noastre care au avut tradiţie, au fost campioane, toate trebuie să se reîntoarcă şi să fie puternice, fotbalul românesc să fie puternic şi să producem jucători, ca să avem echipe naţionale", a spus Hagi.

Talpan a afirmat că FCSB şi CSA Steaua au identităţi diferite şi nu vor mai fi niodată împreună. El exclude şi posibilitatea ca echipa lui Becali să joace pe noul Stadion Steaua.

"Niciodată nu se va uni CSA cu FCSB. FCSB este FCSB, noi suntem Steaua Bucureşti. Gică Hagi este alături de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, noi avem identitatea noastră, acolo este o altă identitate, FCSB. Ghencea va rămâne numai pentru CSA Steaua Bucureşti, palmaresul este la CSA Steaua, nu degeaba sărbătorim această zi astăzi. Nu are nicio treabă FCSB-ul să joace în Ghencea. Ne-au creat destul probleme, Gigi Becali este de rea credinţă, ne târăşte prin fel şi fel de procese şi nu vrea să respecte hotărârile instanţelor de judecată care sunt în număr de vreo şase şi nu cred că o persoană care a făcut atât de rău CSA Steaua şi suporterilor mai are ce căuta în Ghencea.

Sunt convins că în scurt timp FCSB-ul se va desfiinţa pentru că este şi acel dosar cu palmaresul, unde noi am solicitat acea sumă de 36 de milioane de euro. Sunt convins că vom câştiga acel proces. Se vor finaliza în cel mai scurt timp (n.r. - toate procesele), deşi sunt fel de fel de acţiuni băgate cu rea credinţă în justiţie. Lucrurile merg pe un drum bun şi o să ajungem acolo unde trebuie", a decarat Talpan.

Steaua Bucureşti a câştigat, în urmă cu 33 de ani, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanţă a fotbalului românesc, moment marcat, marţi, de CSA Steaua.