Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, este în favoarea unei modificări a Ligii Campionilor la fotbal care să permită mai multe meciuri între echipele de top, relatează Reuters, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

UEFA a organizat o masă rotundă cu reprezentanţii cluburilor în luna martie, pentru a discuta viitorul format al Ligii Campionilor şi al celorlalte cupe continentale începând cu anul 2024.

Preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), Andrea Agnelli, a convocat o adunare generală a celor 232 cluburi pentru a discuta viitorul competiţiilor UEFA.

Barcelona a eliminat-o pe Manchester United din sferturile Ligii Campionilor şi este la un pas de finala de la Madrid, după ce a învins Livepool cu 3-0 în prima manşă a semifinalelor.

''Fanii ne cer mai multe meciuri europene. Şi din 2024, noul format va permite asta. Vom face schimbări în bine. Când am jucat cu Manchester United, a fost pentru prima oară în ultimii 11 ani. Cu Liverpool ne-am întâlnit pentru prima oară din 2006. Am jucat multe meciuri, dar nu cu echipe ca Liverpool sau United'', a declarat Bartomeu pentru presa engleză.

United a eliminat-o pe Barca din semifinalele Ligii Campionilor în sezonul 2007/2008, înainte de a cuceri trofeul, dar catalanii şi-au luat apoi revanşa în finalele din 2009 şi 2011. Liverpool a eliminat Barca în optimile Ligii Campionilor în sezonul 2006/2007.

Preşedintele clubului catalan este împotriva ideii ca echipele mari să aibă garantate locuri în Liga Campionilor: ''Nimeni nu vorbeşte de o ligă închisă sau o Superligă. Va fi o evoluţie, ceva atractiv. Nu va fi o revoluţie''.

Bartomeu s-a arătat favorabil proiectului din La Liga, în care unele meciuri să se desfăşoară în străinătate, de care a fost respins de federaţia spaniolă: ''Vrem să continuăm 'fotbalizarea' SUA. Vreau să fie trei meciuri în fiecare an în străinătate care să promoveze La Liga: unul în SUA, unul în Orientul Mijlociu şi unul în Asia. Ei ne văd la televizor şi asta e calea să ne apropiem mai mult de fani''.