Două persoane, o femeie de 48 de ani şi un bărbat de 62 de ani, din Wiltshire (Marea Britanie), au fost reţinute după ce pe reţelele de socializare a fost publicată o fotografie cu corpul neînsufleţit al fostului fotbalist Emiliano Sala, care a fost autopsiat la morga din Dorset, informează BBC, potrivit News.ro.

Emiliano SalaFoto: Cardiff City FC

Cele două persoane sunt bănuite de acces ilegal la conţinutul unui computer. Acestea au fost puse ulterior în libertate, dar sunt cercetate în continuare de poliţia din Whiltshire.

"Nu există nicio dovadă că a existat o spargere la morgă şi nici că personalul morgii este implicate într-o acţiune ilegală", a precizat poliţia.

Examinarea corpului fostului fotbalist a fost efectuată la 7 februarie, la o morgă din Dorset.

Poliţia le cere utilizatorilor reţelelor de soializare să nu mai distribuie fotografia pentru a nu cauza mai multă durere familiei şi prietenilor lui Sala.

La 21 ianuarie, avionul în care se aflau Sala şi pilotul a fost dat dispărut, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii.

La 7 februarie, autorităţile britanice au anunţat că au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit.

Vineri, Horacio Sala, tatăl fostului fotbalist Emiliano Sala, a murit, după ce a suferit un infarct miocardic.

Horacio Sala a murit la trei luni de la decesul fiului său. Bărbatul de 58 de ani, de profesie şofer de camion, s-a stins din viaţă la Progreso, localitatea în care s-a născut fostul jucător al echipei FC Nantes.