​Antrenorul italian Maurizio Sarri, de la Chelsea Londra, este favorit să îi ia locul lui Gennaro Gatusso la AC Milan în această vară, anunţă presa engleză, care citează Evening Standard.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sarri are un sezon aproape ratat cu Chelsea şi este contestat de fani după ce a ratat titlul şi, cu două etape înaintea finalului în Premier League, e în pericol să piardă şi calificarea în Liga Campionilor. Cu Sarri pe bancă, echipa patronată de Roman Abramovici a ratat toate trofeele interne şi mai păstrează o singură şansă de a câştiga ceva: Europa League, competiţie în care s-a calificat în semifinale, unde îi va întâlni pe nemţii de la Eintracht Frankfurt.

Dacă Maurizio Sarri este sub presiune la Chelsea, acelaşi lucru se întâmplă şi cu fostul internaţional Gennaro Gatusso la AC Milan.

Milanezii sunt într-o situaţie şi mai proastă decât Chelsea. Cu 4 etape înaintea finalului în Serie A, echipa e pe locul 5, sub poziţiile calificante direct în grupele Ligii Campionilor, este eliminată din cupele europene şi săptămâna trecută a fost eliminată de Lazio din semifinalele Cupei Italiei.

La nivel oficial, Sarri şi-a manifestat deja intenţia de a rămâne în Anglia, dacă se poate chiar la Chelsea. „Premier League este nemaipomenită şi vreau să stau aici. Vreau să rămân la Chelsea pentru că nivelul este foarte, foarte ridicat. Atmosfera pe stadioane este fantastică“, a spus Sarri, întrebat fiind ce are de gând să facă la finalul campionatului.

Acesta a făcut şi o promisiune: “Sunt sigur că, în două sezoane, vom fi în stare să ne batem cu ei (n.r. – Liverpool şi Manchester City)“. Nu se ştie dacă şi conducătorii de la Chelsea sunt dispuşi să mai aştepte încă doi ani, informează Mediafax.