​Internaţionalul ceh Josef Sural, care evolua la echipa turcă Alanyaspor, a murit în urma unui accident rutier, produs, duminică seară, când revenea de la un meci din campionatul Turciei, informează AFP, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Jucătorul nostru ceh Josef Sural, care a fost grav rănit în accidentul unui microbuz care aducea şapte dintre fotbaliştii noştri, nu a mai putut fi salvat în ciuda eforutilor depuse la spital", a anunţat clubul Alanyaspor.

Sural, care juca pe postul de mijlocaş ofensiv, avea 28 de ani.

Accidentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni la revenirea de la meciul cu Kayserispor (1-1), din etapa a 30-a a campionatului Turciei.

Potrivit agenţiei Anadolu, Sural şi şase coechipieri ai lui au decis să închirieze un microbuz cu un şofer pentru a reveni la Alanya, ceilalţi componenţi ai echipei şi membrii stafului tehnic revenind cu autocarul clubului sau autoturismele personale. Ceilalţi şase jucători au suferit răni uşoare, iar şoferul a fost plasat în detenţie preventivă.

Preşedintele clubului Alanyaspor Hasan Cavusoglu a declarat că accidentul s-a produs deoarece şoferul a adormit la volan.

Sural avea 20 de selecţii în naţionala Cehiei, pentru care marcase un gol.