Manchester City a făcut un pas uriaş către câştigarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon, după ce a reuşit să se impună cu 2-0 pe terenul rivalei Manchester United, într-un meci restanţă contând pentru etapa a 31-a din Premier League, disputat miercuri seara, transmite Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Elevii antrenorului Pep Guardiola au obţinut al 11-lea lor succes consecutiv graţie golurilor marcate în repriza secundă de Bernardo Silva (54) şi Leroy Sane (66).

În urma acestei victorii, Manchester City a urcat pe primul loc în clasament, cu 89 de puncte, depăşind-o pe FC Liverpool (88 puncte), cu trei etape înainte de finalul sezonului.

"Cetăţenii" îşi vor putea păstra titlul cucerit în sezonul trecut dacă vor continua impresionanta lor serie victorioasă încă trei meciuri. Manchester City va începe sprintul final duminică, la Burnley, după care va primi vizita lui Leicester City, iar în ultima etapă se va deplasa la Brighton, pentru a înfrunta echipa atacantului român Florin Andone.

Eliminată din Liga Campionilor în sferturile de finală, trupa lui Guardiola este calificată în finala Cupei Angliei, în care va înfrunta formaţia Watford, pe 12 mai, după ce a cucerit deja Cupa Ligii engleze, în luna februarie, la capătul unei finale câştigate la loviturile de departajare împotriva echipei Chelsea Londra.

Aici poți urmări un rezumat al partidei Manchester United vs Manchester City.