Astra Giurgiu este prima finalistă a Cupei României, după ce a terminat la egalitate returul disputat pe teren propriu, scor 2-2, împotriva celor de la CFR Cluj. Giurgiuvenii s-au calificat datorită rezultatului înregistrat în tur, 3-1 (5-3 la general), și se vor duela în ultimul act cu învingătoarea dublei dintre FC Viitorul și CSU Craiova (returul pornește de la scorul de 2-1 pentru formația lui Gică Hagi).

HotNews.roFoto: Hotnews

Giurgiuvenii au deschis scorul prin Butean în minutul 34, direct din lovitură liberă. După alte trei minute, Denis Alibec a transformat penalty-ul obținut de Valentin Gheorghe.

CFR a înscris înainte de pauză prin Costache, după o pasă dată de Omrani. În minutul 64, portarul Lazar a apărat penalty-ul executat de Ciprian Deac, însă apărarea giurgiuvenilor a cedat din nou la faza următoare. Același Costache a înscris după o combinație cu Peteleu.

În prelungiri, Omrani a fost scos de pe teren cu ambulanţa şi gâtul imobilizat, resimțindu-se după un duel aerian cu Erico.

"Am primit două goluri pe dominarea noastră, iar apoi nu au ajuns la poartă. Costache a făcut un meci excelent, se antrenează foarte bine, va ajunge bine de tot, are potenţial mare. Meciul cu FC Viitorul e o finală pentru noi. Dacă pierdem, FCSB va fi în avantaj că joacă cu Astra şi Astra mereu joacă bine doar cu CFR. Astra a obţinut o calificare total nemeritată dar ăsta este fotbalul", a declarat Dan Petrescu la Digi Sport.

Au evoluat echipele:

Astra Giurgiu (4-2-3-1): Lazar - Butean, Erico, Cestor, Radunovic - Roșu (Biceanu '89), Romario - Gheroghe (Begue '73), Alibec, Llullaku - Zoua (Dima '75). Antrenor: Costel Enache

CFR Cluj (4-2-3-1): Fernandez - Peteleu, Mureșan, Lang, Camora (Manea '46) - Hoban, Males - Costache, Moutinho (Țucudean '61), Ioniță II (Deac '35) - Omrani. Antrenor: Dan Petrescu

Intrată în competiție în 16-imi, Astra a mai trecut de Luceafărul Oradea (5-1), Universitatea Cluj (4-3, după prelungiri) și Dunărea Călărași (2-1).

A doua finalistă va fi decisă joi, în urma returului dintre FC Viitorul și CSU Craiova. Meciul va începe la ora 19:45. În tur, echipa lui Gică Hagi s-a impus cu 2-1 (Houri '77, Rivaldinho '89 / Bancu '5).

Finala Cupei României are loc la 25 mai, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti.