Aproximativ 30 de agenţi de poliţie au efectuat o percheziţie, miercuri dimineaţă, la centrul de antrenament al clubului de fotbal Anderlecht Bruxelles, în cadrul unei afaceri legate de spălare de bani, în cadrul transferurilor de jucători, anunţă presa belgiană, informează Agerpres.

Federatia Belgiana de FotbalFoto: belgianfootball.be

Birourile Federaţiei belgiene de fotbal au fost, de asemenea, vizitate de către anchetatori, care au ridicat mai multe dosare.

Clubul Anderlecht nu a dorit să facă deocamdată niciun comentariu legat de acest subiect, exprimându-şi doar dorinţa de a coopera cu autorităţile judiciare.

Parchetul federal belgian, care coordonează această anchetă, a precizat că acţiunea nu are legătură cu operaţiunea "Mâini curate", în curs de desfăşurare în fotbalul belgian.

Conform radio-televiziunii belgiene, printre transferurile vizate de anchetatori se află şi cel al internaţionalului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht la Newcastle United, efectuat în 2015.

Anchetatorii s-au mai prezentat la clubul Anderlecht şi în luna octombrie 2018, de această dată în cadrul operaţiuni "Mâini curate", care vizează agenţi, arbitri şi cluburi din prima ligă belgiană.