​Shane Long a marcat cel mai rapid gol din istoria Premier League. Atacantul irlandez al celor de la Southampton a deschis scorul după doar șapte secunde în partida disputată în deplasare la Watford.

HotNews.roFoto: Hotnews

După lovitura de start a partidei, mingea a ajuns la fundașul gazdelor, Craig Cathcart. Acesta a încercat să lanseze un atac, însă a fost blocat de atacantul oaspeților în momentul pasei. Long a continuat faza, a trecut pe lângă Cathcart în viteză și l-a învins pe Ben Foster cu o scăriță executată perfect.

Reușita lui Long:

Fostul record data din decembrie 2000, când Ledley King (Tottenham) a înscris după 9,82 secunde împotriva celor de la Bradford City. Pe locul al treilea se clasează Alan Shearer (Newcastle), cu un gol marcat după 10,52 secunde în sezonul 2002-2003 împotriva lui Manchester City.

Southampton deține și recordul pentru cel mai rapid hat-trick din istoria campionatului englez de fotbal. În mai 2015, Sadio Mane (în prezent la Liverpool) a înscris de trei ori în doar două minute și 56 de secunde (între minutele 13 și 16) împotriva celor de la Aston Villa.