Patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, a fost în al 9-lea cer după ce echipa antrenată de Răzvan Lucescu a cucerit titlul. După sărbătoarea de la final, Savvidis şi Mircea Lucescu au oferit un dialog savuros, transmite Mediafax.

Ivan Savvidis (centru), patronul celor de la PAOKFoto: Captura YouTube

Miliardarul care o conduce pe PAOK pariază că Răzvan va fi mai mare decât tatăl său: "Cred că Răzvan a luat tot ce era mai bun de la Mircea. Îl iubesc şi îl respect foarte mult pe Mircea Lucescu. Sunt sigur că Răzvan va fi mai mare decât Mircea. La vârsta pe care o are Mircea acum, Răzvan o să aibă mai multe realizări", a spus Ivan Savvidis, după ce PAOK a câştigat titlul.

Ivan Savvidis: "La vârsta ta, Răzvan Lucescu o să aibă mai multe realizări."

Mircea Lucescu: "Să dea Dumnezeu să fie aşa."

Ivan Savvidis: "Tu ai terminat vreun campionat fără înfrângere?"

Mircea Lucescu: "La Beşiktaş, în 51 de meciuri, am suferit o singură înfrângere."

Ivan Savvidis: "Nu cred!"

PAOK Salonic a devenit matematic campioană după ce a învins-o pe Levadiakos, scor 5-0, în etapa cu numărul 29.

PAOK Salonic a câştigat al treilea titlu din istoria clubului, cu Răzvan Lucescu în postura de antrenor principal. Celelalte două au fost obţine în sezoanele 1975/1976 şi 1984/1985. În vitrina clubului se mai află şase Cupe ale Greciei, obţinute în 1972, 1974, 2001, 2003, 2017 şi 2018. Dacă va reuşi eventul în acest sezon, Răzvan Lucescu va fi primul antrenor din istoria de 93 de ani a clubului care va bifa această performanţă. De asemenea, dacă va scoate măcar un punct în ultima rundă, pe terenul lui PAS Giannina, Lucescu Jr va intra în istoria fotbalului elen.

Până la Lucescu, un singur antrenor a mai terminat neînvins un sezon. Croatul Stjepan Bobek a condus Panathinaikos spre titlul din 1964, într-un sezon în care verzii au fost neînvinşi. Bobek a murit în 2010, la vârsta de 86 de ani.

Pentru prima dată în ultimii 31 de ani, titlul merge la o echipă din afara Atenei. PAOK şi-a egalat rivala din oraş, Aris, la numărul de titluri câştigate. Acum ambele au câte trei. Revenită în acest sezon pe prima scenă, Aris a triumfat în prima ligă în 1928, 1932 şi 1946. AEL Larissa era ultima echipă din provincie care reuşise să câştige titlul, în 1988.

S-ar putea să te intereseze și:

Răzvan Lucescu scrie istorie în Grecia - PAOK, primul titlu de campioană după o pauză de 34 de ani

VIDEO Spectacol impresionant la stadionul echipei PAOK Salonic, după câștigarea campionatului Greciei

Răzvan Lucescu, după ce a câștigat titlu cu PAOK: "E cel mai frumos moment din viața mea"