Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a câştigat, duminică, titlul în Grecia, învingând cu scorul de 5-0 echipa lui Dragoş Balauru, Levadiakos, în penultima etapă a campionatului elen. Pentru PAOK, echipă la care este legitimat Alin Toşca, este primul titlu naţional după 34 de ani, scrie News.ro.

Razvan LucescuFoto: paokfc.gr

Golurile au fost marcate de Skakhov 3', 60', Biseswar 8' (penalti), Varela 53' şi Swiderski 81'. În minutul 30, Pelkas (PAOK) a ratat o lovitură de la 11 metri.

Dragoş Balauru a fost rezervă la oaspeţi.

Rivala echipei PAOK, Olympiakos, locul doi în clasament, a obţinut şi ea o victorie, scor 3-1 în deplasare cu Lamia. Olympiakos are însă, cu o etapă înainte de finalul sezonului, 72 de puncte, şi nu o mai poate depăşi pe PAOK, care are 77 de puncte.

PAOK a câştigat campionatul Greciei pentru prima dată după 1985 (34 de ani). Echipa din Salonic se află la al treilea titlu de campioană, după cele obţinute în 1976 şi în 1985.

Pentru Răzvan Lucescu este primul titlu de campion obţinut ca antrenor. Ca jucător, el a câştigat campionatul României cu Rapid, în 2003. La PAOK, tehnicianul român a câştigat al doilea trofeu, după Cupa Greciei în 2018.

Răzvan Lucescu calcă pe urmele legendarului Ştefan Kovacs, campion al Olandei cu Ajax în 1972 şi 1973, dar în principal pe urmele tatălui său, Mircea Lucescu, care a câştigat titluri în Turcia cu Galatasaray şi Beşiktaş şi de opt ori titlul de campion al Ucrainei cu Şahtior Doneţk. Un alt antrenor român care a câştigat campionate în Europa a fost Ladislau Boloni, cu titlul obţinut în 2002 la Sporting Lisabona şi cel din 2009 cu Standard Liege. În ţările din Golf, Cosmin Olăroiu a câştigat mai multe titluri cu Al Hilal, Al Ain şi Al Ahli, tot în această zonă fiind campion de mai multe ori şi regretatul Ilie Balaci.

Atmosfera creată de fanii lui PAOK înainte de startul meciului:

Bucuria jucătorilor la vestiare: